Σάββατο, 8 Φεβρουαρίου 2020

Ενημερωτικές δράσεις απο το Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας στα Τρίκαλα Ημαθίας(εικόνες)

Πραγματοποιήθηκαν στις 24 Ιανουαρίου στο Δημοτικό Σχολείο και στο γυμνάσιο των Τρικάλων Ημαθίας ενημερωτικές δράσεις από το Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο Τρικάλων έγινε η δράση «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μέσα από τις αξίες των νέων» όπου οι μαθητές μέσα από την τεχνική του ηθικού διλήμματος, αναγνώρισαν και ανέδειξαν τις αξίες εκείνες που επιτρέπουν στη λήψη αειφόρων αποφάσεων.

Στο Δημοτικό Σχολείο οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης μέσα από το παιχνίδι «Η Ευρώπη είναι θέμα Αξιών» γνώρισαν μερικές από τις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης, όπως η πολυμορφία και η απαγόρευση των διακρίσεων, οι ελεύθερες εκλογές, η ισότητα των φύλων , το σύστημα δικαιοσύνης και η ελευθερία της έκφρασης και συζήτησαν γύρω από αυτές με όλες τις υπόλοιπες τάξεις.

Την ίδια μέρα στο καφέ Aldea πραγματοποιήθηκε το «Καφέ της Αειφορίας» με θέμα τη
νέα Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη με την τεχνική του World Café. Οι πολίτες της κοινότητας των Τρικάλων Ημαθίας που συμμετείχαν, μεταξύ τους και ο πρόεδρος της Κοινότητας, ο πρόεδρος του Τ.Ο.Ε.Β., μαθητές, παραγωγοί κ.α. συζήτησαν σε τραπέζια τον τρόπο που συμβάλλει η τοπική κοινωνία στο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, τους φόβους και τις προσδοκίες τους αλλά και λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν σε διαφορετικά επίπεδα στην περιοχή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...