Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020

EUROPEDIRECT.....ΑΕΙΦΟΡΙΑ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Την Παρασκευή 24/01/2020 απο τις 9:00π.μ. εως τις 5:00μ.μ.,θα πραγματοποιηθούν στο χωριό μας 3 δράσεις από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κεντρικής Μακεδονίας. Στο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων στο Γυμνάσιο Τρικάλων και στο Aldea cafe bar Συγκεκριμένα:

· 1) H δράση: η «Ευρώπη είναι θέμα αξιών».
Πρόκειται για ένα επιδαπέδιο παιχνίδι του Συμβουλίου της Ευρώπης πάνω στις θεμελιώδεις αξίες της Ευρώπης που θα γίνει με μαθητές του δημοτικού

· 2) Η δράση: «Η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μέσα από τις αξίες των νέων».
Πρόκειται για μια σύντομη ενημέρωση των μαθητών γυμνασίου για τη νέα Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία (προς μια κλιματικά ουδέτερη Ευρώπη) και την επιλογή ενός σημαντικού περιβαλλοντικού προβλήματος της περιοχής τους από τους ίδιους. Με βάση το πρόβλημα αυτό, θα εφαρμοστεί η μέθοδος του «ηθικού διλήμματος» ώστε να αναδειχτούν οι αξίες των νέων που τους καθοδηγούν ως προς την επίλυση των θεμάτων τους αλλά και ως προς την εφαρμογή σημαντικών πολιτικών και αποφάσεων.

Στη συνέχεια, την ίδια μέρα στις 17.00, θα πραγματοποιηθεί η δράση:

3) Η «Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία μέσα από τη μέθοδο του καφέ της αειφορίας».
Πρόκειται για μια συζήτηση με άτομα της κοινότητας των Τρικάλων Ημαθίας, στο Aldea cafe bar , με θέμα την Πράσινη Συμφωνία για την Ευρώπη.
Οι συμμετέχοντες,γυναίκες και άντρες μέσα από την εφαρμογή του World Café, θα συζητήσουν και θα προτείνουν λύσεις και ιδέες για την εφαρμογή της Συμφωνίας στην περιοχή τους. Επίσης θα αναδείξουν τα κύρια περιβαλλοντικά προβλήματα της περιοχής τους μέσα από συνεργατικό και συμμετοχικό τρόπο.

Τα αποτελέσματα των δράσεων θα παρουσιαστούν στις 2 Φεβρουαρίου στην 8η ημερίδα για την "αειφόρο ανάπτυξη και την αγροτική πολιτική" ,στο παλιό Δημοτικό Σχολείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...