Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019

"ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΙ ΕΝΝΕΠΕ" Εκδήλωση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης «Κατοπτρισμοί γυναικών της αρχαίας Πέλλας» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας διοργανώνει επιστημονική ημερίδα με τίτλο «Γυναίκα μοι έννεπε...» την Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019.

Η εκδήλωση έχει στόχο να εμπλουτίσει την περιοδική έκθεση, προσφέρονταςποικίλες προοπτικές στον τρόπο που γίνεται αντιληπτή η ιδιότητα της γυναίκας στιςδιάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής, από τον οίκο στον δημόσιο βίο και στον θάνατο.Παράλληλα θα διερευνηθούν το πριν και το
μετά της εποχής ακμής της Πέλλας, μεπαρουσιάσεις που αφορούν την προϊστορία και το Βυζάντιο. Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση θαδοθεί και σε θέματα ανάπτυξης όλων αυτών των ζητημάτων στο μουσειακό πλαίσιο, μεμουσειολογικές αναλύσεις και τεχνικές παρουσιάσεις του στησίματος της έκθεσης.

 Η εκδήλωση είναι ανοικτή στο κοινό, ειδικό ή μη, και ευχόμαστε ότι θα δώσει την ευκαιρία για μια εκτεταμένη και ουσιαστική συζήτηση για τον τρόπο που προσεγγίζουμε τηγυναίκα και κάθε έμφυλη ταυτότητα του παρελθόντος, τον τρόπο που παράγουμε γνώσηγια εποχές με τις οποίες συνδεόμαστε, αλλά και από τις οποίες απέχουμε χρονικά καικοινωνικά, και τον τρόπο που τελικά μοιραζόμαστε αυτή τη γνώση, ώστε να καταστεί κτήματου καθενός και εφόδιο για το σήμερα.Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Πληροφορίες: Στράτος Νανόγλου, αρχαιολόγος Αρχαιολογικό Μουσείο Πέλλας, 580 05, Πέλλα, Τηλ. 23820 31160 Αριθμ. Τηλ/τυπίας: 23820 33092 Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας, Έδεσσα, Αριστοτέλους 16, Τηλ. 23810 24356 Ηλ. Δ/νση: efapel@culture.gr, pella.museum@gmail.com Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό από τις εκδηλώσεις της Εφορείας δημοσιεύονται στους παρακάτω κόμβους: http://www.pella-museum.gr https://www.facebook.com/pages/-Archaeological-MΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...