Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019

"ΕΦΥΓΕ" Ο ΣΠΟΥΔΑΙΟΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΕΧΡΑΚΗΣ

Και μόνο αυτή τη φωτογραφία να είχε τραβήξει στη ζωή του θα άξιζε το Pulitzer, που πήρε το 2016. Ο Γιάννης Μπεχράκης "έφυγε" από τη ζωή το Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 στα 59 του χρόνια. Βοήθησε τους ανθρώπους να δουν την αγωνία χιλιάδων άλλων ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή!

"Ένας πατέρας από τη Συρία, περπατά στη μέση του δρόμου προς την κάμερα. Έχει φτιάξει μια κάπα από μαύρη σακούλα σκουπιδιών και τα μουσκεμένα του χέρια είναι τυλιγμένα γύρω από τη μικρή κόρη του, την οποία κουβαλάει μέσα
στη βροχή. Μόλις μας βλέπει σκύβει και τη φιλάει στο μάγουλο. Φαινόταν πολύ περήφανος"

"Πάντα θέλω να είμαι όπου με χρειάζονται-να βλέπω με την ψυχή και τα μάτια τους" έλεγε....

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Ο Γιάννης Μπεχράκης (1960 - 2 Μαρτίου 2019) ήταν Έλληνας φωτορεπόρτερ και επικεφαλής του φωτογραφικού τμήματος (chief Photographer) του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters στην Ελλάδα.

Γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Σπούδασε φωτογραφία στο Athens School of Arts and Technology και στο Πανεπιστήμιο Μίντλσεξ (Middlesex University) στο Λονδίνο.

Εργάστηκε ως φωτογράφος στην Αθήνα τη διετία 1985-86. Το 1988 ξεκίνησε να δουλεύει για το Reuters στην Αθήνα. Η πρώτη του δουλειά στο εξωτερικό ήταν η κάλυψη της κρίσης στη Λιβύη τον Ιανουάριο του 1989.

Στη διάρκεια της καριέρας του είχε καλύψει πολέμους σε διάφορα μέρη του κόσμου, την μεταναστευτική και προσφυγική κρίση, καθώς και μεγάλα πολιτικά και αθλητικά γεγονότα. Για τη δουλειά του έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό

Δείτε το βραβείο στο pulitzer.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...