Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019

14 ΜΑΡΤΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΦΡΟΥ

Η Παγκόσµια Ηµέρα Νεφρού, εορτάζεται από το 2006 κάθε χρόνο, την δεύτερη Πέµπτη του Μαρτίου, στοχεύοντας στην ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της ιατρικής κοινότητας, των αρµόδιων αρχών και του κοινού για την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των νεφρών.

Η εκστρατεία είναι κοινή πρωτοβουλία όλων των φορέων της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας, με τις μελέτες να δείχνουν πως οι νεφρικές ασθένειες είναι μια παγκόσμια επιδημία. Κάθε χρόνο όλο και πιο πολλοί άνθρωποι παρουσιάζουν νεφρικές παθήσεις μη αναστρέψιμες, με τους περισσότερους να καταλήγουν στην αιμοκάθαρση, την συχνότερη μέθοδο με την οποία αντιμετωπίζεται η αδυναμία λειτουργίας των νεφρών.

Μέρα παρά μέρα εξαρτημένοι από ένα μηχάνημα, δίνουν παράταση στην
δύσκολη καθημερινότητα, που αποτελείται από πολλούς διατροφικούς περιορισμούς, λήψη αρκετών φαρμάκων, κατάθλιψη, σωματική κόπωση κ.α. Η πρόληψη αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα προστασίας των νεφρών, μιας και τα συμπτώματα της νεφρικής βλάβης είναι λίγα και δεν παρουσιάζονται σε αρχικό στάδιο. Άρα, κάνοντας ετήσιο ιατρικό έλεγχο προστατεύουμε τους νεφρούς μας.

Επίσης, η γυμναστική, η ισορροπημένη διατροφή, η απουσία κακών συνηθειών (κάπνισμα, αλκοόλ) είναι μερικές ακόμη καλές πρακτικές που προστατεύουν την υγεία των νεφρών.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...