Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018

26 IOYNIOY:ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΑΡΩΤΙΚΩΝ - ΠΕΣ ΟΧΙ..!

26 Ιουνίου "Παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησης τους"..μια ημέρα που δεν πρέπει να είναι μία τυπική υπενθύμιση του ζητήματος, ούτε μια πρόσκαιρη αφορμή προβληματισμού,μια μέρα που κανείς δεν πρέπει αγνοήσει ότι τα ναρκωτικά δεν είναι η λύση για κανένα πρόβλημα.

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, που καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. δεν είναι ημέρα γιορτής, αλλά ημέρα σκέψης και περισυλλογής, ημέρα σοβαρού προβληματισμού και κοινωνικού διαλόγου, ως προς τις επιπτώσεις από τη χρήση των ναρκωτικών ουσιών και την παράνομη διακίνησή τους, αλλά και για να τιμήσει τον Κινέζο μανδαρίνο Λιν Τσε Χσου, ο οποίος απαγόρευσε το εμπόριο οπίου στην Καντώνα, επιφέροντας ως αποτέλεσμα την πρόκληση του Πρώτου Πολέμου του Οπίου το 1839

Το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν
μπορεί να ειδωθεί ξεχωριστά από τα συνολικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την κοινωνία μας, γι’ αυτό και απαιτείται μια πολύπλευρη προσέγγιση από όλους τους συναρμόδιους Φορείς για την αντιμετώπισή του.

Για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών στις 26 Ιουνίου, το ΚΕΘΕΑ, το μεγαλύτερο δίκτυο απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης στη χώρα μας, με κεντρικό σύνθημα "ΣΤΑΣΟΥ ΠΛAΪ ΜΟΥ"! στέλνει μήνυμα ενάντια στο στίγμα και τον κοινωνικό αποκλεισμό που υποσκάπτουν το δικαίωμα σε θεραπεία και επανένταξη στην κοινωνία.Όλοι θέλουμε να ανήκουμε, να μοιραζόμαστε, να στεκόμαστε ο ένας δίπλα στον άλλον. Δημιουργούμε κοινότητες ενάντια στη μοναξιά, την απομόνωση, τη διάρρηξη των κοινωνικών δεσμών. Σπάμε τις διαχωριστικές γραμμές και τα στερεότυπα που στιγματίζουν τους χρήστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...