Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2018

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΧΑΡΑ ΑΝΔΡΕΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ "Παιχνιδόλεξα" ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Χαρά Ανδρεΐδου, συγγραφέας, εκπαιδευτικός και εισηγήτρια εργαστηρίων δημιουργικής γραφής, θα συντονίσει στο Γυμνάσιο Τρικάλων την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018 μια δράση δημιουργικής γραφής που αφορά το χτίσιμο, βήμα με βήμα, μιας αφήγησης με αφετηρία μία μόνο λέξη. Η δράση θα γίνει με την ενεργό εμπλοκή των συμμετεχόντων και σε ρεαλιστικό χρόνο"

Λίγα λόγια για την Συγγραφέα

Η Χαρά Ανδρεΐδου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει, σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια, Παιδαγωγικές Επιστήμες, Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης, καθώς και Μουσειολογία. Έχει διδακτορικό στην Κλασική Αρχαιολογία και μεταπτυχιακό στην Ανοικτή Εκπαίδευση.
Εργάστηκε κατά διαστήματα σε όλους αυτούς τους τομείς, όπως και σε πολλούς άλλους, για να την κερδίσει στο τέλος η Εκπαίδευση.
Η περιπέτειά της στη θάλασσα της γραφής ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια. Έργα της είναι τα μυθιστορήματα:
  • "Η αγάπη είναι πόλεμος" (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2011), 
  • "Ημερολόγια διαδρομών" (Εκδόσεις Ψυχογιός, 2013), 
  • "Στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα" (Εκδόσεις Λιβάνη, 2014), 
  • "Τα άδεια κουτιά" "Εκδόσεις Λιβάνη, 2016).


Όπως λέει και η ίδια: «Δε ζωγραφίζω, δε χορεύω, δεν ξέρω να παίζω μουσική, ο δικός μου τρόπος για να εκφράζομαι είναι με τις λέξεις…»

Μέσα από τις λέξεις, λοιπόν, βρήκε τον τρόπο να συνδυάζει τις δυο μεγάλες της αγάπες, τη διδασκαλία και τη συγγραφή, οργανώνοντας και συντονίζοντας εργαστήρια δημιουργικής γραπτής έκφρασης για ενήλικες και παιδιά, για όλους όσοι θέλουν να μυηθούν στον μαγικό κόσμο της λογοτεχνίας.


*Για όσους θέλουν να συναντήσουν από κόντα την Συγγραφέα θα βρίσκεται στην Δημοτική βιβλιοθήκη Αλεξάνδρειας το απόγευμα 30/3/2018 από τις 18.30 έως τις 20.30 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...