Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2020

4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ(βίντεο)

Ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που δεν γνωρίζει όρια και μας έχει ή θα μας επηρεάσει όλους, άμεσα ή έμμεσα, κατά τη διάρκεια της ζωής μας

• Είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και ευθύνεται για 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Παρ’ όλα αυτά, γνωρίζουμε ότι πάνω από 1/3 αυτών των θανάτων μπορούν να αποτραπούν και πως πολλοί καρκίνοι είναι θεραπεύσιμοι, αν ανιχνευθούν αρκετά νωρίς.

• Εάν δεν αυξηθεί σε παγκόσμιο επίπεδο η ευαισθητοποίηση για τον καρκίνο και δεν δρομολογηθούν ενέργειες για την πρόληψη και την θεραπεία της νόσου, εκατομμύρια άνθρωποι ανά τον κόσμο θα πεθαίνουν μάταια κάθε χρόνο.


• Πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί αυτή είναι μία μεγάλη παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια.

• Οι ενέργειες που γίνονται από κάθε άτομο, οργανισμό και κυβέρνηση θα βοηθήσουν στη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων που έχει ο καρκίνος. Στόχος: να επιτευχθεί  μείωση στους πρόωρους θανάτους από μη μεταδιδόμενες ασθένειες (όπου ανήκει και ο καρκίνος) κατά 25% μέχρι το 2025

Το παρακάτω cd περιέχει το τραγούδι της οργάνωσης, με τον ομώνυμο τίτλο: "ΜΕΙΝΕ ΔΥΝΑΤΟΣ". Οι στίχοι του τραγουδιού γράφτηκαν από μια νέα κοπέλα την Αριάνα Γιαννούλη, επιζούσα του καρκίνου. Τους έγραψε κατά την διάρκεια των θεραπειών της, όταν σε ηλικία 25 ετών διεγνώσθη με λέμφωμα N.Hodgkin. Η κατάθεση των συναισθημάτων της μέσω στίχων, ήταν μια πολύ σπουδαία ψυχοθεραπευτική διαδικασία για εκείνη, αλλά και ένας τρόπος έκφρασης ψυχής!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...