Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019

ΜΕ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΕΒ ΓΙΑ ΜΗ ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΙ ΦΕΤΙΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΣΔΕ!

Ένα μέτρο, που θα έπρεπε να ισχύει ανέκαθεν, αλλά δεν εφαρμόστηκε στο πλαίσιο μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων, επιστρατεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, προκειμένου να ενισχύσει την εισπραξιμότητα των Τοπικών Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ), οι οποίοι έχουν μεγάλα χρέη και απειλούνται από τη ΔΕΗ με διακοπή ρεύματος, όπερ σημαίνει διακοπή άρδευσης. Ασφαλείς πληροφορίες του ΑγροΤύπου αναφέρουν, ότι το περασμένο διάστημα έχει φύγει από την αρμόδια διεύθυνση του ΥπΑΑΤ σχετικό έγγραφο με τη μορφή κατευθυντήριας οδηγίας. Η οδηγία δίνει το πράσινο φως στους ΤΟΕΒ, να κινήσουν τη διαδικασία είσπραξης των χρεών των αγροτών προς αυτούς για τα αρδευτικά τέλη, έχοντας ως δικλείδα τη δήλωση του ΟΣΔΕ. Δηλαδή, ένας αγρότης που θα πάει να κάνει τη δήλωση του ΟΣΔΕ για το 2019, δεν θα μπορεί να την οριστικοποιήσει, σε περίπτωση, που δεν τηρεί τον Κανονισμό Λειτουργίας του ΤΟΕΒ, στον οποίο ανήκει.

Με απλά λόγια, αν έχει χρέη προς τον ΤΟΕΒ, τα οποία δεν αποπληρώνει ή δεν ρυθμίζει, δεν θα μπορεί να υποβάλλει δήλωση ΟΣΔΕ, να ενεργοποιήσει τα δικαιώματά του και να πάρει εν συνεχεία τα χρήματα της ενιαίας ενίσχυσης.

Ενήμερος, λένε πληροφορίες, είναι και ο ΟΠΕΚΕΠΕ για το ζήτημα, στον οποίο έχουν αρχίζει να αποστέλλουν στοιχεία οι ΤΟΕΒ, για τους παραγωγούς.

Παράλληλα, οι ΤΟΕΒ ανά τη χώρα άρχισαν τις ανακοινώσεις, προειδοποιώντας σχετικά τους παραγωγούς.

πηγή:agrotypos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...