Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ:ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧ. ΔΙΟΥΔΗΣ

Ήταν Τρίτη 19 Ιουνίου 2012 όταν έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων ένα χαμογελαστό παιδί με όρεξη για ζωή ο Παναγιωτάκης όπως τον αποκαλούσα όταν σεμνός πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο του ερχότανε στο παλιό περίπτερο και ψώνιζε.

Ο Παναγιώτης Μιχ. Διούδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 13/09/1991. Ήταν γιος του Μιχαήλ Διούδη και της Χρυσούλας Σούρλα. Είχε δύο αδελφές. Έζησε και μεγάλωσε στα Τρίκαλα Ημαθίας. Φοίτησε στο Δημοτικό Σχολείο και Γυμνάσιο Τρικάλων και στη συνέχεια στο Λύκειο Πλατέος. Από τον Ιανουάριο του 2011 φοιτούσε στα ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο τμήμα βιβλιοθηκονομίας και συστημάτων πληροφόρησης. Στην ηλικία των οκτώ ετών διαγνώστηκε με
μυϊκή δυστροφία. Υπήρξε ενεργό μέλος του Συλλόγου ''Ανατολική Ρωμυλία'' Τρικάλων Ημαθίας για πολλά χρόνια. Πόνημα αυτού του υλικού υπήρξε το βιβλίο, που είχε ολοκληρώσει αλλά δεν πρόλαβε να το εκδώσει ο ίδιος,το βιβλίο ανέλαβε να εκδώσει, χωρίς την ελάχιστη αλλαγή ή προσθήκη, η οικογένειά του . . .Φέρει τον τίτλο "Από το Μεγάλο Μοναστήρι της Ανατολικής Ρωμυλίας στα Τρίκαλα Ημαθίας" και το περιεχόμενό του αναφέρεται ακριβώς σε αυτό που σηματοδοτεί και ο τίτλος. Στην ιστορία της Ανατολικής Ρωμυλίας και στα ήθη και έθιμα της ιστορικής αυτής περιοχής, όπως διασώζονται στα Τρίκαλα Ημαθίας. Η έκδοση του βιβλίου συνοδεύεται και από πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Νομίζω ότι αξίζει το κόπο να ψάξει κανείς να βρει και να διαβάσει αυτό το ωραίο βιβλίο . . .

Ο Παναγιώτης Διούδης, στο σύντομο αλλά τόσο ουσιαστικό πέρασμα του από αυτή τη ζωή, πρόλαβε να μας δώσει ένα μεγάλο μάθημα ΖΩΗΣ . . .

Όλο το βιβλίο αποτελεί δική του πρωτοβουλία.........υπήρξε αυτοδίδακτος στο χειρισμό του Η/Υ . . .


*Με αφορμή την σημερινή ανάρτηση θα προσπαθήσουμε να παρουσιάζουμε πρόσωπα από τα Τρίκαλα που έχουν φύγει από τη ζωή,γεγονότα που σημάδεψαν το χωριό ευχάριστα αλλά και δυσάρεστα για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι, βέβαια είναι λίγο δύσκολο το εγχείρημα και θα χρειαστούμε και την βοήθεια σας όποιος λοιπόν έχει φωτογραφίες και στοιχεία και θέλει ας μας τα στείλει στο trikalamou@gmail.com για να κάνουμε ένα αρχείο και ίσως ένα λεύκωμα με όλους όσους έζησαν στα Τρίκαλα.
Όποιος έχει αντίρρηση με ένα γεγονός ή πρόσωπο όταν το ανεβάσουμε να μας το πει για να το αφαιρέσουμε.Ευχαριστούμε


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...