Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018

ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ "UEFA NATIONS LEAGUE"

Στον 2ο όμιλο της League C κληρώθηκε η Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου της Ελλάδας στην νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που εισάγεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων, του UEFA Nations League 2018/19., στον οποίο θα αντιμετωπίσει την Ουγγαρία, την Φινλανδία και την Εσθονία τον προσεχή Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Με την Εσθονία, η Εθνική Ομάδα είχε κληρωθεί στον ίδιο προκριματικό όμιλο για το Μουντιάλ 2018, ενώ με την Ουγγαρία και την Φινλανδία ήταν στο ίδιο γκρουπ στην προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016. 

Το UEFA Nations League διοργανώνεται για πρώτη φορά από την
Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία με συμμετοχή των 55 χωρών-μελών της. Οι συμμετέχουσες χώρες είναι χωρισμένες σε 4 ομίλους («λίγκες»), με βάση την κατάταξή τους στη σχετική βαθμολογία της UEFA.

Η Ελλάδα (No29 στην κατάταξη) μετέχει στην 3η «λίγκα» δυναμικότητας (LEAGUE C), μαζί με 14 ακόμα εθνικές ομάδες: Ουγγαρία, Ρουμανία, Σκωτία, Σλοβενία, Σερβία, Αλβανία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Ισραήλ, Βουλγαρία, Φινλανδία, Κύπρο, Εσθονία και Λιθουανία.

Προβλέπεται να δημιουργηθούν 3 όμιλοι των 4 ομάδων και ένας όμιλος των 3 ομάδων και οι αγώνες θα διεξαχθούν από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 20 Νοεμβρίου 2018.

Ο νικητής κάθε ομίλου από τις «λίγκες» B, C, D (συνολικά 4) ανεβαίνουν στην αμέσως ανώτερη «λίγκα» -ενόψει της επόμενης διοργάνωσης, το 2020/21-, ενώ οι τελευταίες ομάδες αντιστοίχως υποβιβάζονται στην παρακάτω «λίγκα».

Επίσης, οι πρώτες ομάδες κάθε ομίλου απο κάθε "λίγκα" θα προκριθούν στην επόμενη φάση, των νοκ-άουτ αγώνων, και τον Δεκέμβριο του 2018 θα γίνει η κλήρωση της τελικής φάσης, η οποία θα διεξαχθεί τον Ιούνιο του 2019
.
Η τελική νικήτρια κάθε «λίγκας» (συνολικά 4) θα προκριθεί στην τελική φάση του Euro2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...