Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ - ΤΙ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρκετοί εθελοντές ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή της τοπικής κοινότητας και συμμετείχε ενεργά στην δενδροφύτευση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Φεβρουάριου 2016

Στην προσπάθεια συμμετείχαν με μεγάλη προθυμία οι μαθητές του Νηπιαγωγείου,του Δημοτικού και του Γυμνάσιου οι Σύλλογοι και οι τοπικοί φορείς καθώς και αρκετοί κάτοικοι του χωριού οι οποίοι με κίνητρο την αγάπη για το περιβάλλον και με σύμμαχο τον καιρό, φύτεψαν πάνω από 150 δενδρύλλια  στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα για περισσότερο πράσινο αλλά και για τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς.

Η Πρόεδρος  ΠΑΠΑΙΩΝΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ μας δήλωσε για την σημερινή ήμερα και για την νέα παιδική χαρά: 


- Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά δώσαμε μια υπόσχεση, να κάνουμε ότι μπορούμε για να βελτιώσουμε την εικόνα του χωριού μας και την καθημερινότητα του πολίτη.

Η κατασκευή της πρώτης πρότυπης και πιστοποιημένης  παιδικής χαράς στο χωριό μας αποτελεί το καλύτερο «δώρο» στα παιδιά των Τρικάλων και όχι μόνο αλλά και στους συνοδούς τους. Τα παιδιά θα μπορούν πλέον να παίζουν με ασφάλεια σε έναν περιφραγμένο, σύγχρονο χώρο , με πιστοποιημένα όργανα και οι συνοδοί θα απολαμβάνουν την ομορφιά του, στους χώρους που δημιουργήθηκαν για αυτούς. Το κιόσκι ,οι τραπεζόπαγκοι, τα παγκάκια, τα όργανα παιχνιδιών και τα βρυσάκια συνθέτουν, μαζί με την πληθώρα των φυτών μια όμορφη εικόνα που ξεκουράζει  το βλέμμα και την ψυχή. Σε λίγες μέρες θα απλωθεί και φυσικός χλοοτάπητας, για θα δοθεί η παιδική χαρά προς χρήση σε σύντομο χρονικό διάστημα.

- Σήμερα φυτεύουμε τα φυτά αυτά για να τα χαρούμε εμείς και τα παιδιά μας. Την αξία του πρασίνου την γνωρίζουμε όλοι. Βάζοντας ένα φυτό βάζουμε τη δική μας πινελιά στον καμβά της φύσης .Το πράσινο είναι δείγμα πολιτισμού. Επιθυμία και παράκληση: να αγαπήσουμε ,να φροντίσουμε το χώρο αυτό και να τον διατηρήσουμε καθαρό και χωρίς βανδαλισμούς.
Δεν θα σταματήσουμε εδώ. 
Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινώντας σήμερα από την πλατεία στον υδατόπυργο θα δώσουμε χρώμα και θα δημιουργήσουμε και άλλους πολυχώρους αναψυχής και πηγές πρασίνου.

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ευχαριστώ εκ μέρους των Τρικάλων τον Δήμαρχο  κ.Γκυρίνη Π. και τους Δημοτικούς Συμβούλους κ.Κιρκιλιανίδη Ι. και Κυτούδη Μ. για την αποπεράτωση του έργου.


 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...