Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019

ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ!!(βίντεο)

Τη "Χριστουγεννιάτικη Ιστορία" για τον τσιγκούνη Σκρουτζ, λίγο-πολύ, όλοι μας την γνωρίζουμε. Συνήθως τη φέρνουμε περισσότερο στο μυαλό μας τις γιορταστικές ημέρες, σαν αυτές που έρχονται κάθε χρόνο στο τέλος του Δεκεμβρίου.

Από την πρώτη μέρα της έκδοσής, στις 19 Δεκεμβρίου του 1843 μέχρι σήμερα, η πασίγνωστη νουβέλα του Καρόλου Ντίκενς όχι μόνον συντρόφευσε και συντροφεύει γενιές και γενιές παιδιών και εφήβων αλλά οδήγησε σε
αναβίωση και επικράτηση του "Πνεύματος των Χριστουγέννων", στέλνοντας μηνύματα αγάπης, χαράς και γενναιοδωρίας σε όλο τον κόσμο!!
Ο Κάρολος Ντίκενς, ένας απ’ τους μεγαλύτερους βρετανούς συγγραφείς, γεννήθηκε στο Πόρτσμουθ της Αγγλίας το 1812. Λόγω οικογενειακών προβλημάτων, αναγκάστηκε από πολύ μικρός να εργαστεί, κάνοντας διάφορα επαγγέλματα για να επιβιώσει. Τα πρώτα του λογοτεχνικά βήματα τα έκανε δημοσιεύοντας έργα του σε περιοδικά και εφημερίδες. Σε ηλικία 24 ετών κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο, αλλά έγινε ευρύτερα γνωστός το 1838 όταν εκδόθηκε το μυθιστόρημά του Όλιβερ Τουίστ. Έγραψε πολλά σπουδαία έργα, μεταξύ των οποίων: Δαβίδ Κόπερφιλντ, Ιστορία δύο πόλεων, Μεγάλες προσδοκίες. Πέθανε στο Λονδίνο το 1870. Το έργο του όμως παραμένει ζωντανό και ανεξίτηλο στο χρόνο. Μέχρι σήμερα τα βιβλία του διαβάζονται με την ίδια αγάπη σε όλο τον κόσμο.

Αν το "Πνεύμα των Χριστουγέννων" έμπαινε σε όλους μας, όπως συνέβη στον ήρωα της ιστορίας του Ντίκενς, τότε ο κόσμος μας σίγουρα θα ήταν σίγουρα καλύτερος…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...