Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟ ΜΑΣ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΤΥΡΟΚΟΜΙΑΣ(βίντεο)

Πρόκειται για την πατέντα "Cheeseboost", η οποία αποτελεί έμπνευση δύο φοιτητών της Φαρμακευτικής Σχολής στην Πάτρα,του συγχωριανού μας Γιώργου Καρανάσιου και του συμφοιτητή του Δημήτρη Κασαρτζιάν οι οποίοι με τη βοήθεια του συντονιστή καθηγητή τους, Κωνσταντίνου Πουλά δημιούργησαν μια τεχνολογία με την οποία προσφέρεται στους τυροκόμους η δυνατότητα να αυξήσουν την ποσότητα του τυριού που παράγουν χρησιμοποιώντας την ίδια ποσότητα γάλακτος κατά 10 με 20%.

Η ιδέα βραβεύτηκε στο πλαίσιο της  6ης Έκθεσης Καινοτομίας και Μεταφοράς Τεχνογνωσίας - Patras IQ, η οποία πραγματοποιήθηκε από 12 έως 14 Απριλίου 2019.

Στα σχέδια της "Cheeseboost" είναι η
εφαρμογή της τεχνολογίας και σε άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα και η επέκταση σε παγκόσμια κλίμακα.

Από το trikala-imathias.gr Πολλά συγχαρητήρια και μπράβο Γιώργο & Δημήτρη!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...