Πέμπτη, 11 Απριλίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΣΑΛΤΟΥΡΙΔΗ

Ο λαός πάντοτε έδινε ιδιαίτερη σημασία στις δημοτικές εκλογές. Είναι η κοντινότερη μορφή εξουσίας προς τον πολίτη ...!Εκλέγονται για να εργαστούν για την πόλη και τα χωριά τους,αλλά με πια κριτήρια εμείς οι πολίτες ψηφίζουμε;Αυτό διερωτάται και ο Νίκος Σαλτουρίδης με ένα post στην προσωπική του σελίδα στο Facebook!

-"Μπαίνουμε σιγά σιγά στην τελική ευθεία για τις Δημοτικές εκλογές του Μαΐου και σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται τα επιτελεία των πέντε δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Αλεξάνδρειας, με τους επικεφαλής όμως να μην έχουν ανοίξει ακόμη όλα ‘’τα χαρτιά’’ τους σε ότι αφορά το σύνολο των υποψηφίων που θα τους πλαισιώσουν. 
Πολλοί οι συνδυασμοί, πολλοί οι υποψήφιοι Δημοτικοί (και Τοπικοί) Σύμβουλοι και βέβαια οι προθέσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων, συμπεριλαμβάνουν θέσεις-στόχους για να βοηθήσουν με τον τρόπο τους τον τόπο μας. 
Πολλά τα ικανότατα πρόσωπα. Υπάρχουν οι έμπειροι αυτοδιοικητικοί που πιστεύουν ακόμη στο θεσμό, υπάρχουν αυτοί που
έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν με επιτυχία τα κοινά από άλλο μετερίζι και έχουν δείξει εξαιρετικά δείγματα γραφής και υπάρχουν αξιόλογοι - νέοι και νέες - υποψήφιοι με ενθουσιασμό, ικανότητες και όραμα.
Έτσι κι αλλιώς η ενασχόληση με τα κοινά σημαίνει ευθύνη, μεράκι, δυνατότητα για οραματικές πρωτοβουλίες. Σημαίνει ότι πρέπει να υπηρετείς ευρύτερους σκοπούς, ακόμη και αν δεν γίνεσαι πάντα αρεστός και ευχάριστος. Όσοι φιλοδοξούν να καταλάβουν δημόσιες θέσεις που σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό θα καθορίζουν τις ζωές μας, ας διαλογιστούν για λίγο γύρω από τις λέξεις προσφορά και ανιδιοτέλεια.
Τα παραπάνω επιβάλλουν να γίνουν οι επιλογές των προσώπων, που θα διαχειριστούν το μέλλον του τόπου μας την επόμενη τετραετία, με βάση τις ικανότητες των υποψηφίων και την διάθεσή τους για συμμετοχή σε ένα βωμό προσφοράς, όπως είναι η συμμετοχή στη δημόσια ζωή. 
Πρέπει όλοι μας να σκεφτούμε στα σοβαρά με ποια κριτήρια ψηφίζουμε, ποιον ψηφίζουμε και γιατί τον ψηφίζουμε; Ιδιαίτερα στις μικρές μας κοινωνίες που όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά μεταξύ μας. Και ας ξεφύγουμε από την θλιβερή πρακτική να ψηφίζουμε με κριτήρια προσωπικά, συχνά ιδιοτελή και κατά κανόνα όχι με βάση το κοινό καλό. 
Απαιτείται από όλους μας ωριμότητα, συναίσθηση ευθύνης και κοινή λογική..."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...