Τετάρτη, 9 Ιανουαρίου 2019

Έκκληση της Κοινότητας Τρικάλων για να μην αφήνουμε τις βρύσες ανοικτές ανεξέλεγκτα ...

Η διακοπή νερού έγινε λόγω πτώσης της στάθμης του νερού στον υδατόπυργο .Αυξήσαμε τη ροή για να μπορέσουμε να γεμίσουμε εν μέρη τη δεξαμενή, αλλά πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αφήνουμε τις βρύσες ελάχιστα ανοιχτές ,καθώς είναι σχεδόν σίγουρο, ότι το ίδιο πρόβλημα θα το έχουμε όσο διαρκούν οι παγωνιές.

Λόγω του παρατεταμένου ψύχους, υπενθυμίζετε στους καταναλωτές της ότι η μόνωση των ιδιωτικών υδραυλικών μας εγκαταστάσεων είναι ο μόνος ενδεικνυόμενος τρόπος προφύλαξής τους από την παγωνιά, όπως άλλωστε επισημαίνεται κι από την Πολιτική Προστασία και όλους τους αρμόδιους φορείς διαχείρισης νερού.

Συνιστά στους πολίτες να μην αφήνουν τις
βρύσες τους ανοιχτές και να μη σπαταλούν άσκοπα νερό αυτήν την ώρα (για πλύσιμο πεζοδρομίων, μπαλκονιών ή αυτοκινήτων, για παράδειγμα). Δεδομένου ότι δεν έχουν σημειωθεί μέχρι τώρα θραύσεις αγωγών από την παγωνιά, εκτιμάται ότι η αύξηση της κατανάλωσης που παρατηρείται τις τελευταίες ώρες, χωρίς να είναι ανησυχητική, οφείλεται σε αυτήν ακριβώς την αγωνία των καταναλωτών να προστατεύσουν τις σωληνώσεις τους. Ωστόσο, μία βρύση που αφήνει μισό χιλιοστό νερό να τρέχει, "ξοδεύει" άσκοπα 20 λίτρα την ώρα ή 100 λίτρα νερό μέσα σε 5 ώρες, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει προβλήματα στη διανομή του πόσιμου ύδατος.

Κλείστε για λίγο τις βρύσες ώστε να πάει νερο και στα διώροφα κτίρια όπου εντοπίζεται κυρίως το πρόβλημα αλλά και για να προλάβουμε και τις χαμηλές θερμοκρασίες.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...