Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου 2019

ΧΑΜΗΛΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟ ΟΣΔΕ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΑΓΡΟΤΩΝ ΣΤΟ 14ΧΙΛΙΑΡΟ

Σε καλό δρόμο βρίσκεται, η προκήρυξη για το μέτρο του 14χίλιαρου, ενώ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το θεσμικό πλαίσιο, που περιγράφει τις προϋποθέσεις. Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση «το υπομέτρο 6.3 «Ανάπτυξη μικρών γεωργικών εκμεταλλεύσεων»  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2020» εφαρμόζεται σε δημοτικές και τοπικές κοινότητες της Χώρας με πληθυσμό έως και 5.000 κατοίκους όπου η αγροτική δραστηριότητα είναι σημαντική, εξαιρουμένων των περιοχών που αναφέρονται στην παράγραφο 11 του άρθρου 4, παρέχοντας στήριξη σε φυσικά πρόσωπα για την περαιτέρω ανάπτυξη των υφιστάμενων μικρών εκμεταλλεύσεών τους, λαμβάνοντας υπόψη τους όρους και τις προϋποθέσεις των επόμενων άρθρων και παραρτημάτων».

Σύμφωνα με το πλαίσιο, δικαιούχοι, θα είναι μόνο
κατ’ επάγγελμα αγρότες,με βασική προϋπόθεση είναι ο παραγωγός να έχει κάνει δήλωση ΟΣΔΕ το 2018.

Δικαιούχοι θα είναι όσοι έχουν ατομικό αγροτικό εισόδημα έως και 3.000 ευρώ και συνολικό οικογενειακό εισόδημα (υποψηφίου, συζύγου και ανηλίκων τέκνων από όλες τις πηγές) έως και 15.000 ευρώ.

Το κακό ωστόσο είναι ότι μένουν εκτός ετερο-επαγγελματίες αγρότες, ακόμα και αν έχουν ένα πενιχρό εισόδημα από άλλη απασχόληση.

Αναλυτικά για το πρόγραμμα ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...