Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2018

ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΕΝΝΗΘΕΝΤΕΣ ΤΟ 1951


Τις πρώτες συντάξεις για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ, που έχουν γεννηθεί το 1951 και θεμελίωσαν το 2018 συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αρχίζουν να εκδίδουν εδώ και κάποιες μέρες οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για τους τελευταίους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ,οι οποίοι θα συνταξιοδοτηθούν με το "παλαιό" καθεστώς, σύμφωνα με το οποίο το δικαίωμα λήψης σύνταξης ξεκινά τον Ιούλιο της χρονιάς που συµπληρώνεται το 67ο έτος της ηλικίας τους. Από το 2019 το
δικαίωμα σύνταξης γήρατος για τους αγρότες θα ενεργοποιείται, όπως και για όλους τους υπόλοιπους ασφαλισμένους, την ημέρα των 67ων γενεθλίων τους.

Η χορήγηση των πρώτων συντάξεων σε αγρότες γεννηθέντες το 1951 έχει ήδη ξεκινήσει,όσοι φάκελοι δεν έχουν διαδοχική ασφάλιση (γιατί αυτές οι περιπτώσεις είναι πιο χρονοβόρες, αφού θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με τα υπόλοιπα ταμεία) ή δεν έχουν παράλληλη ασφάλιση, είναι δηλαδή καθαροί αγρότες, με πληρωμένες τις εισφορές τους και έχουν όλα τα δικαιολογητικά, θα πληρωθούν εκτός απροόπτου τον Δεκέμβριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...