Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΟΣΜΟ!(βίντεο)

Ένας στους πέντε ενήλικες και το 80% των εφήβων σε όλο τον κόσμο δεν έχουν αρκετή άσκηση, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( WHO ), ο οποίος ξεκίνησε ένα νέο σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κατάστασης και την προώθηση της καλής υγείας.

«Πρεπει να είσαι ενεργός για την υγεία, αλλά στον σύγχρονο κόσμο μας, αυτό γίνεται ολοένα και περισσότερο δύσκολο, κυρίως επειδή οι πόλεις και οι κοινότητες μας δεν σχεδιάζονται με τους σωστούς τρόπους», δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής της WHO Δευτέρα, εγκαινιάζοντας το Παγκόσμιο Σχέδιο Δράσης της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας για τη σωματική δραστηριότητα και την υγεία 2018-2030: Περισσότεροι ενεργοί άνθρωποι για έναν πιο υγιεινό κόσμο.

Τα κορίτσια, οι γυναίκες, οι ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας, οι φτωχότεροι, τα άτομα με αναπηρίες, οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις και οι αυτόχθονες πληθυσμοί στο περιθώριο της κοινωνίας έχουν ακόμα λιγότερες ευκαιρίες να δραστηριοποιηθούν.

"Χρειαζόμαστε ηγέτες σε όλα τα
επίπεδα για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να κάνουν το πιο υγιές βήμα. Αυτό λειτουργεί καλύτερα σε επίπεδο πόλης, όπου η μεγαλύτερη ευθύνη έγκειται στη δημιουργία υγιεινότερων χώρων", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την ΠΟΥ, η τακτική σωματική άσκηση είναι το κλειδί για την πρόληψη και τη θεραπεία καρδιακών παθήσεων, εγκεφαλικού επεισοδίου, διαβήτη και άλλων μη μεταδοτικών ασθενειών, οι οποίες ευθύνονται για το 71% όλων των θανάτων παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων περίπου 15 εκατομμυρίων ετησίως, για τα άτομα ηλικίας 30 έως 70 ετών.

Το σχέδιο δράσης καταγράφει τον τρόπο με τον οποίο οι χώρες μπορούν να μειώσουν τη σωματική αδράνεια των ενηλίκων και των εφήβων κατά 15% έως το 2030 και συνιστά ένα σύνολο 20 τομέων πολιτικής, οι οποίοι σε συνδυασμό θα βελτιώσουν τις ευκαιρίες για τους ανθρώπους όλων των ηλικιών και τις ικανότητες για περπάτημα, , χορός, αθλητισμός και αναψυχή.

Υποστηρίζει επίσης μεγαλύτερη κατάρτιση για τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας και άλλους επαγγελματίες, ισχυρότερα συστήματα δεδομένων και καλύτερη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών.

«Δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελματίας αθλητής για να αποφασίσεις να είσαι ενεργός», δήλωσε ο κ. Tedros, λαμβάνοντας τα σκαλιά αντί για τον ανελκυστήρα ή το περπάτημα ή τη χρήση του ποδηλάτου αντί να οδηγεί στο φούρνο της γειτονιάς σας.

Η νέα εκστρατεία υπεράσπισης της WHO Ας είμαστε ενεργοί: Όλοι, παντού, καθημερινά.  προάγει τη σωματική δραστηριότητα σε εθνικό επίπεδο.

Ο νέος οδηγός, που ξεκίνησε στο εικονικό Cidade do Futebol της Πορτογαλικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, στοχεύει να ενθαρρύνει τις κυβερνήσεις και τις αρχές των πόλεων να βοηθήσουν τους ανθρώπους να γίνουν πιο σωματικά δραστήριοι και πιο υγιείς.

Σύμφωνα με την προσπάθεια της ΠΟΥ να προωθήσει τη σωματική άσκηση, η Πορτογαλία ξεκίνησε τη δική της εθνική εκστρατεία ενημέρωσης για την προώθηση της σωματικής υγείας.

"Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει μεγάλη δέσμευση να εφαρμόσει μια συστημική προσέγγιση για την προώθηση της σωματικής άσκησης", δήλωσε ο κ. Κόστα, προσθέτοντας ότι τιμήθηκε να φιλοξενήσει την έναρξη του Παγκόσμιου Σχεδίου Δράσης .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...