Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ-ΑΙ ΔΗΜΗΤΡΗ(εικόνες)

Με σύμμαχο τον καλό καιρό πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο Εξωκλήσι της Αγίας Τριάδας(Άι Δημήτρη) την Δευτέρα 28 Μαΐου 2018.

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετ’ αρτοκλασίας, και στη συνέχεια μοιράστηκε πεντανόστιμο παραδοσιακό Κουρμπάνι που ετοίμασαν με πολύ κόπο και μεράκι οι γυναίκες της ενορίας.

Οι επισκέπτες, που και φέτος ήταν πάρα πολλοί, μέσα σε ένα πανέμορφο περιβάλλον όπου κυριαρχούσε το πράσινο παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια κάτω από τον παχύ ίσκιο των δέντρων παρακολουθήσαν τα χορευτικά από το  Σύλλογο Πόντιων Πλατέος "ΟΙ ΚΟΜΝΗΝΟΙ",τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βραχιάς, και φυσικά το Σύλλογο "ΑΝ.ΡΩΜΥΛΙΑΣ" Τρικάλων όπου συμμετείχε με τρία τμήματα το Τζούνιορ με χορούς από τη Δυτική Θράκη,το Παιδικό με χορούς Αν.Ρωμυλίας και το εφηβικό με χορούς από τη Μακεδονία.

Την εκδήλωση παρουσίασε η
Γιαντσιδου Βασιλική ενώ την Ορχήστρα αποτελούσαν οι Δήμος Ναστούδης(Ακορντεόν),Τερζίδης Κίμων(Γκάιντα),Παπαδόπουλος Αντώνης(Κρουστά),Ματρακούλιας Παύλος (Κλαρίνο),τον ήχο επιμελήθηκε ο Σωτήρης Καλουσόπουλος,για τον Σύλλογο των ποντίων έπαιξαν Νταούλι οι Τσακαλίδης Κώστας μαζί με τον μικρο Χρήστο  Μαβίδη.

Στο τέλος των εκδηλώσεων ο Σύλλογος Αιμοδοσίας Τρικάλων "ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ"πραγματοποίησε την κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς με τυχερή την Παναγιώτα Ζωίτσούδη που κέρδισε ένα ποδήλατο!
Τα αναμνηστικά στους συμμετέχοντες Συλλόγους παρέδωσε η Ελένη Κιρκιλιαννίδου.

Πολλά συγχαρητήρια στην ενορία του Αγίου Δημητρίου,στις γυναίκες που ετοίμασαν το κουρμπάνι και στους Πολιτιστικούς Συλλόγους που συμμετείχαν!..και του Χρόνου με Υγεία!!!!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...