Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2018

ΑΣ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ....

Αρκετούς μήνες πριν τις Δημοτικές εκλογές του 2019 και έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις για αυτούς που θα τεθούν επικεφαλής ψηφοδελτίων και για τα άτομα που θα επανδρώσουν τους όποιους συνδυασμούς δημιουργηθούν και ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε ένα άρθρο που είχε γράψει ο Νίκος Σαλτουρίδης για τις εκλογές της τοπικής Αυτοδιοίκησης του 2015 που είχε σαν απώτερο σκοπό να ενθαρρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τα κοινά,σίγουρα όχι μόνο της πολιτικής θα συμπληρώναμε εμείς αλλά και με άλλου είδους ανάμιξη των νέων στον τόπο τους.


Διαβάστε το αξίζει!!


 -"Στις μέρες μας αναγνωρίζεται όλο και περισσότερο, ακόμη και από τους μεγαλύτερους που διαθέτουν πείρα και γνώση, η ανάγκη για ενασχόληση των νέων με τα κοινά και η ενεργός συμμετοχή τους στον πολιτικοκοινωνικό στίβο. Είναι γεγονός ότι η νέα γενιά στη χώρα μας είναι απογοητευμένη και αισθάνεται οργισμένη-προδομένη από την φανερή έλλειψη προοπτικής για το μέλλον της. Αντιλαμβάνεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση ως κάτι «Αδιάφορο» για εκείνη.

Σήμερα όμως, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, η ανάμιξη των νέων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι πλέον επιτακτική ανάγκη, είναι μια ελπιδοφόρα προοπτική για το μέλλον. Πρέπει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει το πεδίο της μεγάλης δραστηριότητας των νέων ανθρώπων. Οι νέοι οφείλουν να εμπλακούν στα κοινά, οφείλουν να δείξουν πως είναι και αυτοί εδώ και έχουν λόγο και άποψη.

Η συμμετοχή και η ενασχόλησή τους είναι κάτι που αφορά άμεσα τους ίδιους, διότι πρόκειται για το μέλλον τους και την ζωή τους, πρόκειται για τον τόπο που θα ζήσουν για πολλά χρόνια, ίσως και για πάντα. Συνεπώς πρέπει να προστεθούν νεανικές αντιλήψεις, γεμάτες ελπίδα και όραμα για κάτι καλύτερο.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι μεγάλη πρόκληση για οποιονδήποτε νέο. Από μία αυτοδιοικητική θέση, μπορεί ο νέος άνθρωπος στην πράξη να προσφέρει στο χωριό του, στην πόλη του, στο Δήμο του. Οι νέοι πρέπει να επιλέξουν τον δρόμο της ενεργούς συμμετοχής. Είναι ανάγκη και υποχρέωση, γιατί σ' αυτούς ανήκει το αύριο. Αλλά και τα επιτελεία των όποιων συνδυασμών δημιουργηθούν, πρωτίστως, πρέπει να ανοίξουν τις πόρτες τους στους νέους.

Εκτιμώ ιδιαίτερα την πείρα και τη γνώση των παλαιοτέρων, όμως στην Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει (μαζί με τους μεγαλύτερους) να πάρει θέση και η νέα γενιά για ένα καλύτερο αύριο όλων."

Από την πλευρά μας να το τονίσουμε ξανά για να γίνει αντιληπτό ότι η μη συμμέτοχη των νέων στα κοινά ζημιώνει πρώτιστα τον εαυτό μας καθώς τα οράµατα, οι ελπίδες και οι ιδέες τους είναι απαραίτητα για τη διαµόρφωση της µελλοντικής κοινωνίας σε έναν κόσµο που µεταβάλλεται διαρκώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...