Κυριακή, 4 Ιουνίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ "ΜΠΛΕ ΦΑΛΑΙΝΑ"

Σε εκτέλεση της με αριθμό 4495/23.5.2017 παραγγελίας της εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θέλουμε να επιστήσουμε την προσοχή σας σχετικά με την επικινδυνότητα του διαδικτυακού παιχνιδιού «Δοκιμασία - Πρόκληση Μπλε Φάλαινα».
Η συγκεκριμένη σειρά δοκιμασιών-προκλήσεων φέρεται να λαμβάνει χώρα μέσω ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης (social media), όπου κυρίως έφηβοι καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας πενήντα (50) ημερών.Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού λαμβάνουν οδηγίες από άγνωστο άτομο, που έχει χρηστεί «επικεφαλής», προκειμένου να ολοκληρώσουν με επιτυχία μια σειρά άκρως επικίνδυνων για την υγεία τους και τη σωματική τους ακεραιότητα δοκιμασιών.
Οι δοκιμασίες αυτές ξεκινούν ως
απλές και εύκολες (π.χ. να ακούσει νυχτερινές ώρες ένα συγκεκριμένο τραγούδι) και δυσκολεύουν σταδιακά (π.χ.  να χαράξει λέξεις σύμβολα στο σώμα του) μέχρι την τελική πράξη αυτοκαταστροφής που οδηγεί στο θάνατο. Κάθε φορά που ολοκληρώνεται μια τέτοια δοκιμασία ο ανήλικος είναι υποχρεωμένος να στείλει μια φωτογραφία ή βίντεο, προς απόδειξη ολοκλήρωσης της δοκιμασίας.
 Σε περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να διακόψει τη συμμετοχή του στο παιχνίδι, δέχεται απειλές που στόχο έχουν να τρομοκρατήσουν το υποψήφιο θύμα και να το αποτρέψουν να εγκαταλείψει το παιχνίδι.

Εάν κάποιος γονέας υποπτευθεί πως το παιδί του σχεδιάζει να προβεί στη δοκιμασία - πρόκληση «Μπλε Φάλαινα» ή σε παρόμοια, ή όποιος πολίτης γνωρίζει σχετικές πληροφορίες γι’ αυτό, καλείται να επικοινωνήσει άμεσα με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με τους ακόλουθους τρόπους: τηλεφωνικά στο 11188, στέλνοντας e-mail στοccu@cybercrimeunit.gov.gr, μέσω της εφαρμογής CYBERΚΙDγια έξυπνα τηλέφωνα, μέσω twitter: @CyberAlertGR.

  Η  Διευθύντρια
Καραστογιανίδου Μαρία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...