Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ - ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΙ....

Την Τρίτη 9 Μαϊου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας, το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Αλεξάνδρειας πραγματοποίησε

σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς για το οξύ πρόβλημα των κουνουπιών και τους επικείμενους ψεκασμούς για την καταπολέμησή τους.

Στη σύσκεψη πήραν μέρος ο Αντιδήμαρχος Υγείας Αλεξάνδρειας, η Προϊσταμένη και υπάλληλοι του Τμήματος Υγιεινής Ημαθίας, εκπρόσωπος της ΔΕΥΑΑΛ, ΓΟΕΒ-ΠΘΛ, ΤΟΕΒ Αλεξάνδρειας,Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων κ.α.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ.
Χαλκίδης ανοίγοντας την σύσκεψη τόνισε ότι η κατάσταση στα όρια του Δήμου είναι δυσάρεστη και πρέπει όλοι οι δημότες να συμβάλουν στην καταπολέμηση του φαινομένου λαμβάνοντας μέτρα προστασίας τόσο για τους ίδιους όσο και για το αστικό περιβάλλον, εξαλείφοντας ή περιορίζοντας τις εστίες μόλυνσης από αστικά απόβλητα που ρίχνονται ανεύθυνα στο περιβάλλον.
Ζήτησε συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος και πληρέστερη ενημέρωση των τοπικών προέδρων των κοινοτήτων προς του συνδημότες τους για την αποφυγή δημιουργίας αστικών λυμάτων.

Την Πέμπτη 11 Μαϊου ξεκινά πιλοτικά ψεκασμός στην περιοχή της Τ.Κ. Τρικάλων.

Το λόγο πήρε η προϊσταμένη του Τμήματος Υγιεινής Ημαθίας που τόνισε ότι θα προσπαθήσει η υπηρεσία σε συνεργασία με τον ανάδοχο εργολάβο των ψεκασμών να αντιμετωπίσουν όσο πιο γρήγορα την ανάπτυξη των προνυμφών και ζήτησε με τη σειρά της την ενημέρωση των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων για τις εστίες μόλυνσης των περιοχών τους.

Την Πέμπτη 11 Μαϊου όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπάλληλος του Τμήματος Υγιεινής θα αρχίσει η πρώτη φάση της προνυμφοκτονίας και θα υπάρξει 4μελής κλιμάκιο ελέγχου του ανάδοχου εργολάβου, ένα από την υπηρεσία του, ένα από τον Δήμο Αλεξάνδρειας και δύο από την Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας.
Η σύμβαση του ανάδοχου εργολάβου είναι 3ετής και αφορά ψεκασμούς για όλη την Κ. Μακεδονία.
Οι ψεκασμοί χωρίζονται σε δύο φάσεις, την Α΄ φάση με επίγειους ψεκασμούς στο περιαστικό περιβάλλον και την Β΄φάση τον εναέριο σε ορυζώνες με κατάλληλο διαμορφωμένο ψεκαστικό ελικόπτερο.

Ο έλεγχος κίνησης των οχημάτων του επίγειου ψεκασμού θα γίνεται με δορυφορικά συστήματα GPS και με επιτόπιους ελέγχους επί της διαδικασίας και της δοσολογίας του υλικού καταπολέμησης των κουνουπιών.

Από όλους τους ομιλητές τονίστηκε ότι επιβάλλεται να σταματήσει ο δημότης να δημιουργεί εστίες μόλυνσης με την ρίψη αστικών αποβλήτων στο περιβάλλον άρα επιβάλλεται και η ενημέρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...