Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Η "ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ" ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ....!!!!!!(εικόνες)

Απαράδεκτες ήταν οι εικόνες που συναντήσαμε  από τα σημεία όπου οι καλλιεργητές γεμίζουν τα βυτία και εναποθέτουν τις κενές συσκευασίες στους ειδικούς κάδους που υπάρχουν το πρώτο πράγμα που είδαμε ήταν ότι δεν γίνετε πότε πλύση των δοχείων ενώ ακόμη πιο σοκαριστική εικόνα ήταν ότι υπήρχαν μέσα στους κάδους πεταμένα ζώα !!!
 Ενέργειές που δείχνουν παντελώς μια "αδιαφορία"μερικών καλλιεργητών...και όχι μόνο!!! 

Για το θέμα αυτό ο ΤΟΕΒ Τρικάλων με πρωτοβουλία του Προέδρου Μόσχου Κυτούδη καθάρισε τους κάδους ενώ εξέδωσε και ανακοίνωση προς τους καλλιεργητές.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Mε την έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου ο ΤΟΕΒ Τρικάλων Ημαθίας παρακαλεί τους καλλιεργητές να έχουν ως πρώτο μέλημα την ορθή διαχείριση των κενών συσκευασιών γεωργικών φαρμάκων.
Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΣΥΦ (Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας), μετά τη χρήση φυτοφαρμάκων θα πρέπει να γίνετε τριπλό ξέπλυμα των κενών δοχείων και στη συνέχεια να τοποθετούνται σε ειδικούς κάδους.
 Ο ΤΟΕΒ έχει τοποθετήσει ήδη δύο κάδους για τη συλλογή των κενών συσκευασιών και θα τοποθετήσει και άλλους, ενώ οι κενές συσκευασίες συλλέγονται από αρμόδια εταιρία.  Παρόλη την προσπάθεια όμως και την ενημέρωση,  παρατηρήθηκαν φαινόμενα με δοχεία που δεν έχουν ξεπλυθεί ούτε μια φορά, καθώς και φαινόμενα ρίψης σκουπιδιών μέσα στους κάδους αυτούς.
    Τα τελευταία χρόνια αυξάνονται ολοένα και περισσότερο γύρω μας τα κρούσματα καρκίνου και ιδιαίτερα σε αγροτικές περιοχές.  Για το λόγο αυτό ας δείξουμε όλοι περισσότερη υπευθυνότητα για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.
 
      Ο Πρόεδρος ΤΟΕΒ Τρικάλων

      ΚΥΤΟΥΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...