Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΗΛΙΑΝΘΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ(εικόνες)

Το Κέντρο ‘ΔΗΜΗΤΡΑ’ Μακροχωρίου του ΕΛΓΟ «ΔΗΜΗΤΡΑ» σε συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας διοργάνωσε στις 11/3/17 ενημερωτική εκδήλωση – ημερίδα με θέμα:
«Βασικές Αρχές Διαχείρισης Καλλιέργειας του Ηλίανθου»
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Μελίκης και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλα τα θέματα που σχετίζονται με την καλλιέργεια του Ηλίανθου.
Ο κ. Αναστασιάδης Άνθιμος, υπεύθυνος του
Κέντρου «Δήμητρα» Δράμας του ΕΛΓΟ «Δήμητρα», εξειδικευμένος γεωπόνος στην καλλιέργεια του Ηλίανθου, έδωσε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και έκανε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της καλλιέργειας του Ηλίανθου.
Ξεκινώντας από την επιλογή του σπόρου, τη διαδικασία της σποράς, τη ζιζανιοκτονία, τη λίπανση, την άρδευση, τη φυτοπροστασία και τη διαδικασία της συγκομιδής, εμπλουτισμένες με πλούσιο και άκρως κατατοπιστικό φωτογραφικό υλικό, παρουσιάστηκαν όλοι οι παράγοντες που επηρεάζουν την καλλιέργεια του ηλίανθου και δόθηκαν πολύ χρήσιμες συμβουλές που βοηθούν τους παραγωγούς στη σωστή διαχείριση της καλλιέργειας.
«Μία εισήγηση εμπεριστατωμένη, πλήρως κατατοπιστική με επιστημονικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν με απλό και κατανοητό τρόπο και επικεντρωμένη ακριβώς στα σημεία που είχαν ανάγκη να ακούσουν οι καλλιεργητές» όπως χαρακτηριστικά σχολίασαν οι συμμετέχοντες.
Κατά τη συζήτηση, έγινε ενδιαφέρουσα ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των καλλιεργητών, των φορέων συλλογής και προώθησης του προϊόντος και του εισηγητή και αποσαφηνίστηκαν απορίες και ερωτήματα γύρω από την καλλιέργεια που τα τελευταία χρόνια έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών καλλιεργητών του νομού μας.
Η πολύ καλή συνεργασία με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών του Δήμου Αλεξάνδρειας οδήγησε στην παροχή αξιόπιστης ενημέρωσης των παραγωγών του νομού μας, κάτι στο οποίο στοχεύουμε και μελλοντικά, ως διοργανωτές παρόμοιων εκδηλώσεων.
Η υπεύθυνη του Κέντρου «Δήμητρα» 
Μακροχωρίου

Τσιλιοπούλου Μαρία
Γεωπόνος, M.sc.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...