Δευτέρα, 6 Μαρτίου 2017

ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΥΠΕΡΗΦΑΝΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΟΥΛΙΚΑΣ(βίντεο))

Κάτω από τον λαμπρό Ελληνικό ήλιο πραγματοποιήθηκε την Πεμπτη 2 Μαρτίου 2017 η Τελετή Αφής της «Φλόγας της Ελπίδας», των XΙ Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία στο κατάμεστο Περιστύλιο του Ζαππείου, παρουσία της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας της χώρας και της ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Διαπιστευμένοι στη χώρα μας Πρέσβεις, εκπρόσωποι του Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Χώρου, μέλη της Διεθνούς Επιτροπής Special Olympics, ο Πρόεδρος και τα Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων «Αυστρία 2017», καθώς και Υποστηρικτές, Χορηγοί και Φίλοι των Αθλητών Special Olympics που θα λάβουν μέρος στους Παγκόσμιους Αγώνες στην Αυστρία, έδωσαν ένα δυναμικό «παρών».

Ο Πρόεδρος των
Special Olympics Hellas, Πρέσβυς ε.τ. κύριος Διονύσιος Κοδέλλας στο καλωσόρισμα του μεταξύ άλλων δήλωσε χαρακτηριστικά: «Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας με τις προσπάθειές τους, με την αποφασιστικότητά τους και με τον ενθουσιασμό τους μας διδάσκουν πως τίποτα στη ζωή δεν είναι αξεπέραστο. Πως κανένας δρόμος δεν είναι αδιάβατος, καμία κορυφή δεν είναι απρόσιτη. Γιατί αυτοί πιο πολύ απ’ όλους, από πολύ νωρίς, έχουν νιώσει ότι στη ζωή τίποτα δεν χαρίζεται».

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιώργος Βασιλειάδης, εκπροσωπώντας τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στο χαιρετισμό του τόνισε «Η σημερινή γιορτή ίσως να είναι και μεγαλύτερη και σημαντικότερη από όλες τις άλλες. Γιατί μέσα σε αυτή συμπυκνώνονται όλες οι αξίες του αθλητισμού: η χαρά της συμμετοχής, η κατάργηση των στερεοτύπων, οι ίσες ευκαιρίες για όλους, το δικαίωμα στη ζωή.»

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των Special Olympics Eυρώπης – Ευρασίας κ. David Evangelista και ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκοσμίων Χειμερινών Αγώνων Special Olympics Αυστρία 2017 κ. Jurgen Winter.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε το τελετουργικό της Αφής της Φλόγας, με την Πρωθιέρεια Ηλιάνα Συμεωνίδου, αθλήτρια Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics, να ανάβει με κάτοπτρο από τον ήλιο τη Φλόγα της Ελπίδας, την οποία παρέδωσε στους πρώτους Λαμπαδηδρόμους-Αθλητές των Special Olympics, Νίκο Τουλίκα από την Ελλάδα και Johannes Grander από την Αυστρία. Aθλήτριες της ρυθμικής γυμναστικής των Special Olympics Eλλάς, Μέλη του Λυκείου Ελληνίδων και σπουδάστριες της Σχολής Χορού «ΠΗΓΗ ΠΕΦΑΝΗ» υποδύθηκαν τις Ιέρειες στο Xορόδραμα της Aφής της Φλόγας. Eπιμελήτρια του χοροδράματος ήταν η χορογράφος Πηγή Πεφάνη, ενώ την εκδήλωση παρουσίασε ο Aλέξης Kωστάλας μαζί με την αθλήτρια των Special Olympics Ηellas Νάνσυ Διαπούλη.

Αναμνηστικά μετάλλια των Αγώνων παρέδωσαν στην Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μέσα σε ένα συγκινησιακό κλίμα τρείς Νεαροί Αθλητές των Special Olympics Hellas.
Ο Ύμνος των Special Olympics ερμηνεύτηκε από τον Διεθνούς Φήμης πιανίστα και δημιουργό του κ. Στέφανο Κορκολή, ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκομένους για ακόμα μια φορά. Τους Εθνικούς Ύμνους της Ελλάδας και της Αυστρίας ανέκρουσε η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού.

Αμέσως, μετά την Τελετή Αφής της Φλόγας, ακολούθησε Λαμπαδηδρομία με τον Νίκο Τουλίκα από το Νησί Ημαθίας να είναι ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, η φλόγα πέρασε από ιστορικά μνημεία της Αθήνας και ολοκληρώθηκε με την παράδοση της φλόγας στην κατοικία της Πρέσβειρας της Αυστρίας στην Ελλάδα Mag. Andrea Ikić-Böhm.
Η Φλόγα θα συνεχίσει το ταξίδι της στην Αυστρία με την Aegean Airlines - Υπερήφανο Χορηγό των Special Olympics Hellas - την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017 συνοδευόμενη από τον Έλληνα Λαμπαδηδρόμο, Αστυνομικό κ. Νίκο Αγγελάκη.

Στην Λαμπαδηδρομία έλαβαν μέρος αθλητές των Special Olympics με την υποστήριξη και συμμετοχή Αστυνομικών της Υπηρεσίας Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αποκαλούνται διεθνώς «Law Enforcement Torch Runners – LETR», καθώς και μαθητές Δημοσίων και Διεθνών Ιδιωτικών Σχολείων και Εθελοντές των Special Olympics Hellas.

ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...