Πέμπτη, 2 Μαρτίου 2017

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ (εικόνες)

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017, στον Κολινδρό, οι εορταστικές εκδηλώσεις μνήμης  της επανάστασης του Κολινδρού στα 1878.

Αρχικά τελέστηκε δοξολογία στον Ι. Ν. Αγίου Γεωργίου χοροστατούντος του μητροπολίτη, με κεντρικό ομιλητή τον ιστορικό –φιλόλογο κ. Παπανικολάου Βασίλειο , ο οποίος εύστοχα ανέλυσε το ιστορικό γεγονός και τη σημασία του  για την  απελευθέρωση  της μακεδονικής γης.
Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο χώρο της προτομής του ιεράρχη ,πρωτεργάτη της επανάστασης, Νικολάου Λούση.

Εντυπωσιακή υπήρξε η
μαθητική παρέλαση στην οδό Μ. Αλεξάνδρου των σχολικών μονάδων του Κολινδρού καθώς και αντιπροσωπευτικών  αγημάτων   της δευτεροβάθμιας Αιγινίου και Μακρυγιάλου.

Στη συνέχεια χορευτικά τμήματα του  πολιτιστικού συλλόγου «Νικόλαος Λούσης» παρουσίασαν εξαιρετικά  μακεδονικούς, ποντιακούς και κρητικούς χορούς στην κεντρική πλατεία του οικισμού.
Τέλος, παρατέθηκε δεξίωση για  τους προσκεκλημένους, στο δημοτικό κατάστημα της ιστορικής έδρας του δήμου, κατά τη διάρκεια της οποίας  διεξήχθη δίωρη συνεργασία με τον υπουργό για θέματα αρμοδιότητός του που ενδιαφέρουν το δήμο και συγκεκριμένα την πορεία ένταξης των προτεινόμενων έργων του δήμου ,τον εκσυγχρονισμό των  υδρευτικών υποδομών ,την ένταξη και χρηματοδότηση της αρδευτικής μελέτης, τον εκσυγχρονισμό των ΕΕΛ  Αιγινίου και Κολινδρού, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την αντικατάσταση των οχημάτων περισυλλογής, τη διαδικασία ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες, τη σύνδεση των οικισμών του δήμου με το φυσικό αέριο και άλλα.
Οι απαντήσεις του υπουργού ήταν ικανοποιητικές και συμφωνήθηκε άμεση συνάντηση  στο υπουργείο για την περαιτέρω προώθηση των θεμάτων.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...