Τρίτη, 14 Φεβρουαρίου 2017

Ε.Β.Ζ. ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΠΛΑΤΕΟΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΕΥΤΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ(εικόνες+βίντεο)

Συνάντηση με τους παραγωγούς τεύτλων στο Πλατύ, είχαν το πρωί της Τρίτης 14 Φεβρουαρίου 2017, ο πρόεδρος της Ελληνικής Βιομηχανίας Χρήστος Ρώσσιος και ο διευθύνων σύμβουλος της επιχείρησης Μάνης Παντελεήμων  προκείμενου να ενημερώσουν τους αγρότες για την νέα καλλιεργητική χρονιά.

Τα ανώτατα στελέχη του Δ.Σ.της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης συναντήθηκαν και συζήτησαν με τους παραγωγούς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου ζάχαρης Πλατεος . Στόχος της ενημέρωσης, εκ μέρους της διοίκησης της ΕΒΖ, ήταν οι αγρότες να παρακινηθούν για να ξεκινήσουν άμεσα την καλλιέργεια τεύτλων προκειμένου να επιτευχθεί  ο στόχος των
100.000 με 120.000 στρεμμάτων την καλλιεργητική περίοδος ώστε η εταιρία να είναι βιώσιμη.

 "Η προσπάθεια μας είναι να γίνει μία καλλιεργητική περίοδος φέτος, για να κρατηθούμε καταρχήν στην παραγωγική δραστηριότητα , ενώ στόχος μας είναι να νοικοκυρέψουμε την επιχείρηση" δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΒΖ Χρήστος Ρώσσιος.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, η τιμολογιακή πολιτική πιστεύει ότι θα είναι ίδια με την περσινή αλλά επίσημα στοιχεία θα δοθούν την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου.

"Πώς να πείσουμε τους αγρότες να καλλιεργήσουν τεύτλα , αφού τα λάθη των προηγούμενων ετών έχουν στοιχίσει!" δήλωσε ο Διευθυντής του εργαστασίου του Πλατέος Σοφοκλής Μινόπουλος.

Από τη μεριά τους οι αγρότες εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους, καθώς όπως είπαν, μέχρι και σήμερα μένουν απλήρωτοι ενώ δεν υπάρχει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα πληρωμών και εγγυήσεων απέναντι τους.
 Η νέα παρακίνηση για τους αγρότες είναι ότι η συνδεδεμένη θα είναι αυξημένη από φέτος και θα είναι περίπου στα 70-75 ευρώ το στρέμμα και ότι η εταιρια θα διαθέτει λιπάσπατα και φάρμακα στους παραγωγούς.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...