Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018

6 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (βίντεο)

Με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ καθιερώθηκε η Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς πλοήγησης στο Διαδίκτυο, η οποία γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 6 Φεβρουαριου.

Η συγκεκριμένη ημέρα, συνιστά κίνητρο ευαισθητοποίησης για μικρούς και μεγάλους στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και γενικά όλων των διαδραστικών τεχνολογιών, όντας πλέον κομμάτι της καθημερινότητάς μας.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται σε
ετήσια βάση από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης Insafe στο πλαίσιο του προγράμματος Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου γιορτάζεται για 15η χρονιά, σε περισσότερες από 160 χώρες στον κόσμο. Στη χώρα μας, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Microsoft Ελλάς έχουν ήδη πραγματοποιήσει σημαντικές και επιτυχημένες δράσεις τα τελευταία χρόνια.

Για την Ελλάδα, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται από τη Δράση Saferinternet.gr του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, που αποτελεί τον Εθνικό Εκπρόσωπο του Δικτύου Insafe.


"Στόχος δεν είναι να απαγορέψουμε στα παιδιά μας να χρησιμοποιούν την τεχνολογία και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά να τα ενημερώσουμε και να τα προστατέψουμε από τους κινδύνους που κρύβονται και στην διαδικτυακή τους ζωή. Τα τελευταία χρόνια, δυστυχώς διαπιστώνουμε, ότι μια από τις βασικότερες αιτίες φυγών εφήβων από το οικογενειακό τους περιβάλλον οφείλεται και στην λανθασμένη εμπιστοσύνη που δείχνουν τα παιδιά στους ψηφιακούς τους φίλους χωρίς να γνωρίζουν το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την ασφάλεια που του χαρίζει μια οθόνη, ρισκάροντας ακόμα και τη ζωή τους". 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...