Σάββατο, 31 Δεκεμβρίου 2016

Η "ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΡΩΜΥΛΙΑ" ΣΤΗΝ ΑΣΤΕΡΟΥΠΟΛΗ!(εικόνες+βίντεο)

 Μια ακόμη βραδιά αφιερωμένη στην παράδοση ήταν αυτή της 30ης Δεκεμβρίου στην Αστερούπολη, στο Πλατύ.

Αργά το απόγευμα το πρόγραμμα ξεκίνησε με επίδειξη καράτε από τον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε Πλατέος της Όλγας Τσακμακιδου και του Χρήστου Ξανθόπουλου. Τα μέλη του Συλλόγου έκαναν μια επίδειξη των ικανοτήτων – δεξιοτήτων τους αλλά μας έδειξαν επίσης πως ο άνθρωπος όταν έχει πρόγραμμα, πειθαρχία και προσήλωση στο στόχο μπορεί να καταφέρει πολλά, όσο μικρός κι αν είναι.

Το πρόγραμμα συνεχίστηκε με τους φιλοξενούμενους από την Αστερούπολη πολιτιστικούς συλλόγους Τρικάλων και Αλεξάνδρειας. Η
Αστερούπολη, πιστή στην παράδοση που έχει δημιουργήσει εδώ και πέντε χρόνια, παρουσίασε για μια ακόμη φορά χορούς, έθιμα και τραγούδια από κάθε τόπο από όπου κατάγονται συμπολίτες μας. Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Τρικάλων «Η Ανατολική Ρωμυλία» παρουσίασε με το παιδικό - εφηβικό του τμήμα χορούς από την Ανατολική Ρωμυλία. Μια ακόμη ζωντανή απόδειξη του γεγονότος ότι όσο υπάρχουν άνθρωποι που ασχολούνται την παράδοση μας και τη μεταφέρουν στις επόμενες γενιές, τότε η παράδοσή μας δεν θα σβήσει ποτέ.
Στη συνέχεια σειρά είχε ο Πόντος. Ο Σύλλογος Ποντίων Αλεξάνδρειας και Περιχώρων Αλεξάνδρειας αναβίωσε στον πεζόδρομο Πλατέος το έθιμο των «Μωμώγερων» ενώ το χορευτικό του Συλλόγου παρουσίασε χορούς του Πόντου. Μια νύφη αλλιώτικη από τις άλλες, ένα ζευγάρι «γερόντων» λίγο…πικάντικο και πολλά άλλα που «αναστάτωσαν» τον πεζόδρομο Πλατέος και έδωσαν για μια ακόμη ημέρα το στίγμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...