Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ.& Ε.Κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΣΤΗΝ "ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΩΔΙΚΑ"(εικόνες)

Κατά το διάστημα 15-23 Οκτωβρίου 2016 πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα». Σκοπός της πανευρωπαϊκής αυτής δράσης είναι να έρθουν σε επαφή με τον Προγραμματισμό Ηλεκτρονικών Υπολογιστών άτομα που έχουν μικρή ή καθόλου εξοικείωση με το συγκεκριμένο πεδίο της επιστήμης της Πληροφορικής. Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί, επιχειρηματίες και πολιτικοί ιθύνοντες στην Ευρώπη, κυρίως, συμμετείχαν σε μαζικές εκδηλώσεις και παρακολούθησαν σχετικά μαθήματα.

Το σχολείο, με ευθύνη των εκπαιδευτικών Πληροφορικής, συμμετείχε στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα» διοργανώνοντας ποικίλες δραστηριότητες το διάστημα 17-21 Οκτωβρίου2016.  Ειδικότερα:


  • Οι μαθητές/-τριες της Α’ τάξης ήρθαν σε επαφή με τον Προγραμματισμό παίζοντας εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό στην πλατφόρμα https://code.org/learn (Yπεύθ. εκπαιδευτικοί: Σαμαρά Θ. - Γιαννούση Μ.)
  • Επίσης, έζησαν την εμπειρία της "εικονικής πραγματικότητας" με το σύστημα προβολής Google Cardboard (https://vr.google.com/cardboard/) και ενημερώθηκαν για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να δημιουργηθούν αντίστοιχες εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας (VR - Virtual Reality) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR - Augmented Reality) Οι επόμενες δράσεις που ετοιμάζει το ΕΠΑΛ αφορούν την "Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ρομποτικής" (https://eu-robotics.net/robotics_week/) κατά το διάστημα 18-27 Νοεμβρίου 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...