Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ: ΙΔΡΥΕΤΑΙ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Σαν σήμερα 24 Οκτωβρίου του 1857 ιδρύεται το πρώτο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο η
Αγγλική Σέφιλντ (Sheffield F.C.) που σήμερα αγωνίζεται στις ερασιτεχνικές κατηγόριες του Αγγλικού ποδοσφαίρου


Η ΙΣΤΟΡΙΑ
Το 1855 τα μέλη ενός συλλόγου κρίκετ του Σέφιλντ διοργάνωσαν άτυπους ποδοσφαιρικούς αγώνες, χωρίς να έχουν ορίσει επίσημους κανονισμούς. Στις 24 Οκτωβρίου 1857 οι Nathaniel Creswick και William Prest, δυο μέλη των Old Harrovians, ίδρυσαν τη Σέφιλντ Φ.Κ. Σήμερα ο σύλλογος έχει αναγνωριστεί από τη FIFA ως το αρχαιότερο ποδοσφαιρικό σωματείο στον κόσμο. Επίσης, είναι το παλιότερο αναγνωρισμένο σωματείο της Αγγλίας σε κάθε μορφή ποδοσφαίρου.

Το 1857 οι δύο ιδρυτές της Σέφιλντ Κλαμπ καθιέρωσαν και τους κανόνες του παιχνιδιού, που σήμερα αποκαλούνται Κανόνες του Σέφιλντ (Sheffield Rules). Την εποχή εκείνη δεν είχε ιδρυθεί ακόμη η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία Αγγλίας (The Football Association), η οποία καθιέρωσε ενιαίους κανόνες για το άθλημα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν διάφορες μορφές ποδοσφαίρου. Ουσιαστικά η κάθε ομάδα είχε τους δικούς της κανόνες. Οι "Κανόνες του Σέφιλντ" διαφέρουν από τους σημερινούς και σε αυτούς βασίστηκαν οι κανόνες του αυστραλιανού ποδοσφαίρου, που καθιερώθηκαν το επόμενο έτος. Τα μέλη του συλλόγου διοργάνωναν αγώνες μεταξύ τους φτιάχνοντας αυτοσχέδιες ομάδες, όπως: "Ελεύθεροι – Παντρεμένοι" ή "Επαγγελματίες – Διάφοροι".

Ο σύλλογος έχει τα παρατσούκλια The Club (Ο Σύλλογος) και The Ancients (Οι Αρχαίοι). Η στολή της αποτελείται από κόκκινη-καφέ φανέλα και μαύρο παντελονάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...