Κυριακή, 29 Οκτωβρίου 2017

29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΗΜΕΡΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Σαρανταδύο χρόνια μετά και ακόμη οικογένειες αναζητούν τους δικούς τους, μετά από εκείνες τις μαύρες μέρες της τουρκικής εισβολής του Ιούλη του 1974.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κύπρου έχει ορίσει την 29η Οκτωβρίου κάθε έτους ως Ημέρα Αγνοουμένων. Η ημερομηνία αυτή του 1974, χρονιά της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ήταν η επομένη της ημέρας κατά την οποία αφέθηκαν ελεύθεροι και οι τελευταίοι αιχμάλωτοι από τον τουρκικό στρατό.

Παρά τις καθημερινές και
αγωνιώδεις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας, η τύχη πολλών εκατοντάδων Ελληνοκυπρίων εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι άγνωστη. Η Ημέρα των Αγνοουμένων θέλει να τονίσει αυτή τη συγκλονιστική πτυχή του κυπριακού δράματος.

Σαρανταδύο χρόνια, οι συγγενείς των αγνοουμένων νιώθουν πόνο και πρέπει επιτέλους να αποδοθεί δικαιοσύνη και να τελειώσει η αναμονή των πονεμένων οικογενειών.

Η ανάγκη για συλλογή περαιτέρω πληροφοριών ώστε να καταστεί δυνατή η διακρίβωση της τύχης όλων των αγνοουμένων, όπως και η άσκηση πιέσεων προς πάσα κατεύθυνση ώστε η Τουρκία να αναγκαστεί να συμβάλει στη διακρίβωση της τύχης τους, είναι επιτακτική και συνεχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...