Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016

Ι.Ν. ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ - ΠΛΗΘΟΣ ΠΙΣΤΩΝ ΣΤΑ 1α "ΔΗΜΗΤΡΙΑ"(εικόνες+βίντεο)

Παραμονή της Εορτής του Αγίου Δημήτριου προστάτη του χωριού μας και πλήθος πιστών παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό  για να υποδεχθεί την Ιερή Εικόνα της Παναγίας Καλλίπετρας σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη για τα 1α "ΔΗΜΗΤΡΙΑ".

Στην συνέχεια τελέστηκε
Πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ηγούμενου της προαναφερθείσας Ιεράς Μονής  Γέροντος Παλαμά Καλλιπετρίτη ενώ ακολούθησε περιφορά της εικόνας της και της Εικόνας του Αγίου Δημήτριου στον κεντρικό δρόμο του χωριού.

Συγκινητική στιγμή όταν η ενορία του Ναού τίμησε τον πρώην εφημέριο του Πάτερ Γεώργιο Μπιλιουλη και τον Γέροντα Παλαμά καθώς και τις γυναίκες που όλα αυτά τα χρόνια ετοιμάζουν το παραδοσιακό κουρμπάνι.

Aκολούθησαν παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αν Ρωμυλίας Τρικάλων καθώς και τον Σύλλογο Ποντίων Πλατέος "Οι Κομνηνοί" ενώ στο τέλος όλοι μαζί  χόρεψαν υπό του ήχους του  Μπάρμπα-Δήμου Ναστούδη και Κίμων Τερζίδη.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ενορία του Αγίου Δημητρίου καθώς και σε όλους όσους βοήθησαν για να γίνουν πραγματικότητα τα 1α "ΔΗΜΗΤΡΙΑ" στο χωριό μας!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...