Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου 2016

ΟΙ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΩΤΕΣ "ΞΑΝΑΣΜΙΞΑΝ"! - ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ 19ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΛΑΡΙΣΑΣ(εικόνες+βίντεο)

Με εξαιρετική επιτυχία και παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου το 19ο Πανελλήνιο αντάμωμα Μοναστηριωτών στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας, του Δήμου Κιλελέρ. Μοναστηριώτες από όλη την Ελλάδα αντάμωσαν, ένωσαν τα χέρια και χόρεψαν όλοι μαζί κατακλύζοντας την κεντρική πλατεία του χωριού.

Η βραδιά περιελάμβανε
παρουσίαση παραδοσιακών χορών από τα χορευτικά συγκροτήματα Μεγ. Μοναστηρίου Λαρισας, Μικρού Μοναστηρίου Θεσσαλονίκης, Νέου Μοναστηρίου Φθιώτιδας, Τρικάλων Ημαθίας, και Παλαιάς Πέλλας ενώ έκλεισε με χορό από τους παρευρισκόμενους στην πλατεία του χωριού, στο τέλος οι εκπρόσωποι του Συλλόγου "Αν. Ρωμυλίας" του χωριού παρέλαβαν το λάβαρο του ανταμώματος, καθώς την επόμενη χρονιά ο Σύλλογος μας θα αναλάβει την διοργάνωση 20ου Ανταμώματος!

 Το ετήσιο αντάμωμα αποτελεί θεσμό που ενώνει κάθε χρόνο τους απανταχού Μοναστηριώτες, που είναι άξιοι συγχαρητηρίων, καθώς κρατούν άσβεστη τη μνήμη της προσφυγικής καταγωγής και παραδίδουν στις νέες γενιές άσβεστη τη φλόγα της Μοναστηριώτικης παράδοσης,Πολλά Μπράβο στον διοργανωτή σύλλογο αλλά και σε όλους τους συλλόγους που συμμετείχαν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...