Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2016

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΠΑΛΗΣ( ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ)


Η Τοπική Κοινότητα συνδιοργανώνει μαζί με τον Παλαιστικό Σύλλογο Αλεξάνδρειας "ο Ημαθίων" την Αναβίωση Παραδοσιακής Πάλης Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016 στον Προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.

Είναι από τις παραδόσεις που κρατούν από πολύ παλιά και είναι συνδεδεμένες με χριστιανικές εορτές και γίνονται μέχρι σήμερα σε πολλά  χωριά της ανατολικής Μακεδονίας και των Σερρών.
Οι παλαιστές ονομάζονται
πεχλιβάνηδες από την περσική λέξη pehlevan, που σημαίνει "ήρωας" ή "πρωταθλητής".
Η παράδοση των πεχλιβάνηδων επιβάλλει στους αθλητές να αγωνίζονται φορώντας μόνο τα κισπέτια, χειροποίητα παντελόνια πάλης που κατασκευάζονται από δέρματα ζώων και ζυγίζουν έως και δέκα κιλά. Τα παντελόνια αυτό είναι στενά και αρκετά εφαρμοστά στη μέση των παλαιστών, ώστε να μην μπορεί να το γραπώσει ο αντίπαλος. Παρ’ όλα αυτά το κισπέτ είναι το μόνο μέρος που ευνοεί, κάπως, τις λαβές, αφού τα κορμιά των παλαιστών είναι αλειμμένα με λάδι.

Σήμερα οι διοργανωτές αυτών των αγώνων, προσδοκούν να "τραβήξουν" τους νέους από τα ναρκωτικά και να τους εμπνεύσουν την αγάπη γι’ αυτό το άθλημα που παραπέμπει στην ομηρική πάλη.

*Συμμετέχουν οι Αθλητές του Συλλόγου καθώς και Πρωταθλητές και Αθλητές Πανελλήνιας εμβέλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...