Κυριακή, 7 Αυγούστου 2016

ΡΙΟ 2016 - ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ, ΧΟΡΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ.....ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ!(βίντεο)

Πολύς χορός που μεταφέρθηκε από τους χορευτές στους θεατές του Μαρακανά, βεγγαλικά που φώτισαν το γήπεδο από άκρη σε άκρη, αλλά και έντονη ανησυχία  για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης με την υπερθέρμανση και την υπερχείλιση των υδάτων.

Στο ξεκίνημα της Τελετής Έναρξης οι Βραζιλιάνοι παρουσίασαν μία μικρή αναδρομή της γέννησης της ζωής και της Βραζιλίας όπου σε μια οθόνη προβολής που είχε τοποθετηθεί στο κέντρο του γηπέδου προβλήθηκαν εικόνες με τη δημιουργία ενός δάσους που αρχικά κατοικήθηκε από τους αυτόχθονες πληθυσμούς του Αμαζονίου, πριν έρθουν τα μεταναστευτικά φύλα από την Ευρώπη. Στην συνέχεια εμφανίστηκαν οι μετανάστες της Αφρικής όπου στη χορογραφία έδειξαν τα χρόνια της δουλείας και της σκλαβιάς, ενώ τη σκυτάλη στη μετανάστευση πήραν οι λαοί από την Ασία και την Άπω Ανατολή.

Στη συνέχεια ακολούθησε η
παρέλαση των αποστολών με πρώτη την ελληνική, με την Σοφία Μπεκατώρου σημαιοφόρο να παρελαύνει στο Μαρακανά γράφοντας ιστορία, καθώς για πρώτη φορά γυναίκα ήταν επικεφαλής ελληνικής ολυμπιακής αποστολής.

Συνολικά 207 χώρες παρέλασαν με τον κόσμο να… γκρεμίζει το Μαρακανά κατά την είσοδο της Βραζιλίας, αλλά και της Πορτογαλίας, ενώ όλο το γήπεδο αποθέωσε καταχειροκροτώντας την Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων που παρέλασε με τη σημαία της ΔΟΕ.

Στο φινάλε, η Ολυμπιακή Φλόγα εισήλθε στο Μαρακανά, από τον τενίστα Γκουστάβο Κέρτιν ο οποίος την παρέδωσε στην Ποτέντσια Μαρκάρι και εκείνη με τη σειρά της στον μαραθωνοδρόμο Βαντερλέι ντε Λίμα, που άναψε τον Ολυμπιακό βωμό!  Ο βωμός με τη Φλόγα ανυψώθηκε σε ένα κινούμενο γλυπτό που σχημάτισε τον ήλιο μεταφέροντας το μήνυμα ότι η ανθρωπότητα πρέπει να στραφεί σε άλλες πηγές ενέργειας για να σώσει τον πλανήτη. Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα έκαναν την νύχτα ημέρα στο Μαρακανά και έδωσαν το σύνθημα της έναρξης των 31ων Ολυμπιακών Αγώνων.


  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...