Παρασκευή, 29 Ιουλίου 2016

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΛΩΝΙΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ!!!(εικόνες)

Δύο βραβεία για τη Μαρία και τους συμμαθητές της –η ομάδα SmileyBin με τον έξυπνο κάδο- στην τελική φάση του πανευρωπαϊκού μαθητικού διαγωνισμού καινοτομίας και επιχειρηματικότητα που έγινε στη Λουκέρνη της Ελβετίας

Δεν είναι καθόλου μικρό πράγμα να είσαι μαθήτρια Γυμνασίου σε ένα μικρό σχολείο της ελληνικής περιφέρειας και να κερδίζεις το βραβείο Ηγετικής Προσωπικότητας. Η 15χρονη Μαρία Κοκκάλα ξεχώρισε ανάμεσα σε 275.000 παιδιά που συμμετείχαν φέτος πανευρωπαϊκά στο πρόγραμμα μαθητική «Εικονική Επιχείρηση» και βραβεύτηκε με το «Leadership Award» μαζί με μόλις άλλα 9 παιδιά.

Η Μαρία Κοκκάλα είναι η
μαθήτρια που συγκίνησε το πανελλήνιο την ημέρα που το Smileybin κέρδισε το πρώτο βραβείο του πανελλαδικού διαγωνισμού, όταν με δάκρυα στα μάτια είπε πως η ομάδα της προέρχεται από ένα μικρό σχολείο 50 παιδιών κι ότι για αυτό το λόγο η επιτυχία τους έχει πολύ μεγάλη αξία. Αλλά, δεν ήταν μόνο η Μαρία νικήτρια. Ήταν και η ομάδα τους – εκείνη και οι συμμαθητές της.

Η ομάδα τους με την επωνυμία SmileyBin -οι μικρότεροι σε ηλικία διαγωνιζόμενοι και από το μικρότερο σχολείο- κατάφεραν να κερδίσουν το κορυφαίο βραβείο καινοτομίας του διαγωνισμού, το “Life Changer Signature Award”. Με λίγα λόγια, δύο πολύ σημαντικά βραβεία στον διαγωνισμό μαθητικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας “Company of the Year” του Junior Achievement Europe η τελική φάση του οποίου έγινε στη Λουκέρνη της Ελβετίας.

Ο μαθητής Ιορδάνης Πασχαλίδης, ένας από τους πιο δραστήριους της ομάδας, δεν είχε λόγια να κρύψει την χαρά του μετά τον διαγωνισμό. «Το “Life Changer Singnature Award” απονέμεται στην πιο καινοτόμo επιχείρηση που έχει τη δυναμική να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων. Για την ομάδα του Smileybin αυτό έχει διπλό μήνυμα. Αλλάζουμε τις ζωές των ανθρώπων προσφέροντάς τους ένα πιο καθαρό περιβάλλον με τον έξυπνο κάδο μας αλλά ταυτόχρονα το βραβείο αυτό αλλάζει και τη δική μας ζωή καθώς αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την καινοτόμα επιχειρηματική μας προσπάθεια».


Ο έξυπνος κάδος ανακύκλωσης, που σκέφθηκε και έφτιαξε μια ομάδα 10 μαθητών–μαθητριών από ένα μικρό Γυμνάσιο της Πιερίας, ταξιδεύει στη Λουκέρνη της Ελβετίας συμμετέχοντας στους τελικούς του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού για την καλύτερη μαθητική εικονική επιχείρηση

Η Μαρία και ο Ιορδάνης μόλις τέλειωσαν το Γυμνάσιο και είναι ήδη νικητές της ζωής. Στα 15 χρόνια τους έχουν πάρει ένα μεγάλο μάθημα και έχουν βιώσει μια ξεχωριστή εμπειρία στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν για τη συνέχεια. Η Μαρία και ο Ιορδάνης από τα Αλώνια Πιερίας –οργανικά μέλη μιας ομάδας 10 νέων, μαθητών της Γ’ Γυμνασίου τη σεζόν 2015-2016, που έφτιαξε τον έξυπνο κάδο ανακύκλωσης SmileyBin με τον όποιο και κέρδισαν τον τίτλο «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016»- προετοιμάζονται πυρετωδώς για τον αντίστοιχο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό.

Οι δύο τους, αλλά και οι συμμαθητές και οι φίλοι τους, έχουν σηκώσει μανίκια και δουλεύουν για τις ανάγκες του τελικού που θα γίνει στη Λουκέρνη της Ελβετίας από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου. Τα μέλη της μαθητικής ομάδας από τα Αλώνια της Πιερίας, που θα αντιπροσωπεύσει την χώρα μας στον διαγωνισμό, ολοκληρώνουν από τη μια την απαραίτητη παρουσίαση της ιδέας και των εφαρμογών του έξυπνου κάδου (στα αγγλικά, παρακαλώ!) και από την άλλη έχουν βάλει τα δυνατά τους για να αναβαθμίσουν τις λειτουργίες του κάδου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ομάδα των μαθητών–μαθητριών που κέρδισε, ανάμεσα σε 100 σχολεία απ’ όλη την Ελλάδα, την πρώτη θέση στον 10ο Τελικό Διαγωνισμό «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2016» του «Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016 στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» υπό την αιγίδα του υπουργείου, προέρχεται από ένα μικρό Γυμνάσιο στα Αλώνια Πιερίας που έχει όλα-όλα 50 παιδιά από 4 χωριά της περιοχής.

Τα παιδιά δημιούργησαν μια «πατέντα» ενός κάδου που έχει μέσα ζυγαριά και ανταμείβει τον χρήστη που ανακυκλώνει περισσότερο, με πόντους εκπτώσεων σε συνεργαζόμενα καταστήματα ή στα δημοτικά τέλη. Οι πόντοι πιστώνονται μέσω wifi σε ειδική κάρτα, η οποία χρησιμοποιείται και για να ανοίγει αυτόματα ο κάδος με ενέργεια από φωτοβολταϊκό πάνελ που υπάρχει στην οροφή. Σύνθημα των παιδιών: «Ανακύκλωσε και κέρδισε, εσύ και το περιβάλλον!». Οι καθηγήτριες που καθοδηγούν και ενθαρρύνουν τα παιδιά σε αυτή την προσπάθεια τους είναι η Τάνια Παντελίδου και η Ηρώ Ζιούδρου, ενώ εθελοντής-επιχειρηματικός σύμβουλος είναι ο Παναγιώτης Τζέλλος, ιδρυτής της Confierence.com.

*Από το trikalamou Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά και τους καθηγητές τους!!!

πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...