Πέμπτη, 9 Ιουνίου 2016

ΤΙ ΘΑ "ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΜΕ"ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Α.Ο."ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"...!(βίντεο)

Λίγος καιρός έμεινε για την μεγάλη γιορτή για την συμπλήρωση των 50χρόνων από την ίδρυση του Α.Ο. "ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" που θα γίνει στις 18 Ιουνίου 2016 στο χώρο του γηπέδου στις 20:30μ.μ. Εμείς θα σας δείξουμε ένα μικρο δείγμα το τι θα ακούσουμε σε ένα πολύ ελληνικό βράδυ με την εκπληκτική φωνή της Ξανθίππης Καραθανάση και την πολυβραβευμένη Ορχήστρα νέων Δίου με τον εκπληκτικό μαέστρο της τον Νίκο Πατρή


ΞΑΝΘΙΠΠΗ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Γεννήθηκε στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής. Από ηλικία δεκαέξι ετών ξεκινάει στο παραδοσιακό τραγούδι, συλλέγοντας τραγούδια της Μακεδονίας και στην συνέχεια
της υπόλοιπης Ελλάδας.


Με ένα σημαντικό αρχείο, κάνει τις πρώτες της εκπομπές στον 'Ραδιοφωνικό Σταθμό Μακεδονίας'. Για πολλά χρόνια τραγουδάει το γνήσιο Δημοτικό τραγούδι με έναν μοναδικό τρόπο, και επί πλέον το ερμηνεύει με τα πλούσια φωνητικά της προσόντα. Η πορεία της κορυφώνεται στην δεκαετία του εξήντα και γίνεται ευρύτερα γνωστή, δισκογραφώντας τραγούδια της Μακεδονίας.
Έχει βραβευτεί πολλές φορές σε Παγκόσμια Φεστιβάλ και έχει αποσπάσει Χρυσά Βραβεία Βαλκανιάδος (Σόφια), Ευρώπης (Ντιζόν Γαλλία). Έχει τραγουδήσει για την ομογένεια στην Αμερική, Αυστραλία, Καναδά. Την δεκαετία του εβδομήντα μπαίνει στο έντεχνο τραγούδι τραγουδώντας Χατζηδάκη, Καλδάρα, Πλέσσα, Μαρκόπουλο. Στη δεκαετία του ενενήντα, συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και κάνει ένα σπουδαίο άλμπουμ με Μακεδονίτικα τραγούδια, που αυτό γίνεται αφορμή να βραβευτεί από την Ακαδημία Αθηνών με τρίπτυχο βραβείο φωνής, ήθους, πατριωτισμού.
Χρόνια υπάρχει κάνοντας συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Η πολύχρονη θητεία της στο τραγούδι έντεχνο και παραδοσιακό, την κατατάσσει σαν μία από τις πιο σπουδαίες φωνές της χώρας, που αθόρυβα και ταπεινά υπηρετεί την Τέχνη. Γράφει διηγήματα με μια ερασιτεχνική αθωότητα που θα την ζήλευαν επαγγελματίες. 'Η άνοιξη της σιωπής', 'Ο δρόμος των λύκων', 'Έρωτας δυνάστης', κ.ά.

ΟΡΓΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΔΙΟΥΗ Ορχήστρα, που αποτελείται από περισσότερους από 40 νέους μουσικούς, μαθητές και φοιτητές που κατάγονται από την περιοχή του αρχαίου Δίου στον Νομό Πιερίας,με την καθοδήγηση του μαέστρου Νίκου Πατρή.

«Φραγκοσυριανή», «Συννεφιασμένη Κυριακή, «Βρέχει φωτιά στη στράτα μου», «Δραπετσώνα», «Ο απόκληρος», «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη», «Τα λαδάδικα», «Πότε Βούδας πότε Κούδας», «Η ζωή μου όλη», είναι μόνο μερικές από τις αξεπέραστες δημιουργίες που θα απολαύσουμε σε ένα βραδύ γεμάτο ελληνικό χρώμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...