Κυριακή, 26 Ιουνίου 2016

ΕΞΥΠΝΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛΑΤΙΟΥ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ...!(βίντεο)

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι το αλάτι δίνει γεύση μόνο στο φαγητό. Όχι μόνο όμως....

Αν θέλετε να διευκολύνετε την καθημερινότητά σας, είναι καλό να γνωρίζετε μερικές χρήσεις του αλατιού, που δεν έχουν καμία σχέση με την διατροφή...!Διαλογή αυγών. Ναι, όπως κατάλαβες! Μπορείς να δεις ποια αυγά είναι φρέσκα και ποια όχι αν ακολουθήσεις την εξής μέθοδο: Ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα φλιτζάνι νερό! Τοποθέτησε προσεχτικά το αυγό μέσα. Αν το αυγό βυθιστεί στο νερό σημαίνει ότι είναι φρέσκο, αν πάλι επιπλέει μην το φας καλύτερα…κάντο μια μάσκα για τα μαλλιά σου!

Κράτα τα φρούτα σου σε καλή κατάσταση. Αν ραντίζεις κάθε τόσο τα φρούτα σου με λίγο αλάτι διαλυμένο σε νερό τότε η μαυρίλα δε θα εμφανιστεί ξανά στο εξωτερικό τους! Πόσες μπανάνες μαύρες έχεις στην κουζίνα σου! Όχι πια!

Εξολοθρεύει τις άσχημες οσμές. Όταν καθαρίσεις το κρεμμύδι ή το σκόρδο για το φαγητό που μαγειρεύεις, τρίψε τα δάχτυλα σου με λίγο αλάτι. Οι κακές οσμές αμέσως θα υποχωρήσουν!

Επέκτεινε τη "ζωή" των τυριών! Βάλε σε ένα μπολ νερό με αλάτι -την λεγόμενη άλμη- και κράτα το τυρί εκεί μέσα στο ψυγείο. Η διάρκειά του θα σε εκπλήξει!

Αλάτι κατά των μυρμηγκιών. Το αλάτι εξαφανίζει τα μυρμήγκια! Βάλε λίγο αλάτι στην περιοχή που τα μικρά αυτά έντομα κάνουν παρέλαση και δε θα δεις ξανά εκεί!

Καθαρή αποχέτευση! Ανέμειξε ένα λίτρο νερό με μισή κούπα αλάτι και ρίξτε το στην τουαλέτα ή στο νιπτήρα, για να τα καθαρίσεις!

Διώχνει τους κόκκινους λεκέδες! Τρίψε λίγο αλάτι στον κόκκινο λεκέ από το κρασί και ξέπλυνε με βραστό νερό.

ΑΚΟΜΗ:
  • Αφαιρέστε εύκολα λεκέδες και σκουριά από το σίδερο
  • Καθαρίστε εύκολα ένα αυγό
  • Σβήστε γρήγορα την φωτιά από τα λίπη στο τηγάνι
  • Άμεση αφαίρεση λίπους και υπολειμμάτων τροφών από το τηγάνι
  • Ανανεώστε και καθαρίστε το σφουγγάρι των πιάτων
  • Απαλλαγείτε μια και καλή από τους επίμονους λεκέδες στην μπανιέρα
  • Ξεβουλώστε εύκολα τις υδρορροέςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...