Τρίτη, 3 Μαΐου 2016

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ EUROLEAGUE ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΙΤΟΥΔΗ


Αφιέρωμα στον Δημήτρη Ιτούδη δημοσίευσε η Euroleague εν όψει της παρουσίας του στο Final Four του Βερολίνου με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

<< Στη δεύτερη χρονιά του, ως πρώτος προπονητής στην Euroleague, ο Δημήτρης Ιτούδης έκανε... τσεκ ιν για το δεύτερο Final Four. Ο Ιτούδης, όμως, ξέρει καλά τι χρειάζεται και πώς είναι να βρίσκεσαι στην κορυφή της Ευρώπης. Βοήθησε τον Παναθηναϊκό να κατακτήσει πέντε φορές το τρόπαιο, στα 13 χρόνια που ήταν βοηθός του θρυλικού Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Απ' όταν ανέλαβε την ΤΣΣΚΑ, ο Ιτούδης οδήγησε την ομάδα σε ρεκόρ 48-9 στην Εuroleague.

Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ βοήθησε την ομάδα του να παίξει ένα από τα πιο επιθετικά παιχνίδια της σύγχρονης ιστορίας. Η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται στην πρώτη θέση σχεδόν όλων των στατιστικών κατηγοριών που αφορούν την επίθεση. Και παρά το γεγονός πως είναι ο αρχιτέκτονας της επίθεσης της ΤΣΣΚΑ, στα πρώτα του χρόνια ο Ιτούδης ήταν γνωστός ως master της άμυνα>>.
Στη συνέχεια, η Euroleague αναφέρεται
στις ομάδες που έχει εργαστεί ο Δημήτρης Ιτούδης, καθώς και στην σεζόν με την Μπάνβιτ (2013/2014) που... "ετοίμασε" το έδαφος για όσα ακολούθησαν. 

<< Σε νεαρή ηλικία Ιτούδης ξεχωρίζει από άλλους νέους προπονητές, κερδίζοντας ένα μεταπτυχιακό πτυχίο στη Φυσική Αγωγή από το Πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ. Παράλληλα με τις σπουδές, εργάστηκε σε μερικούς τοπικούς συλλόγους στην πρωτεύουσα της Κροατίας. Μετά την αποφοίτησή του και την επιστροφή του στην Ελλάδα, ο Ιτούδης ανέλαβε τον ΠΑΟΚ και τον Φίλιππο Θεσσαλονίκης, πριν έρθει ο Ομπράντοβιτς και αναλάβει τον Παναθηναϊκού το 1999. Ως δεξί χέρι του προπονητή για τα επόμενα 13 χρόνια, Ιτούδης ήταν μέρος των πρωταθλημάτων της Ευρωλίγκα το 2000, 2002, 2007, 2009, και 2011. Ιτούδης, υπό τον Ομπράντοβιτς, κέρδισε επίσης 18 εγχώριους τίτλους μέχρι το 2012.

Ένα χρόνο αργότερα Ιτούδης αναλαμβάνει την Τουρκική Μπάνβιτ και οδήγησε το club σε μια ιστορική πρώτη θέση στην κανονική περίοδο. Τώρα, στη δεύτερη χρονιά του με την ΤΣΣΚΑ, ελπίζει να τερματίσει την επταετή "κατάρα"της Ευρωλιγκας κατακτώντας το τρόπαιο και να γίνει ο δεύτερος ελληνικής καταγωγής προπονητής που θα κατακτήσει το τρόπαιο της Ευρωλίγκας>>.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...