Τετάρτη, 11 Μαΐου 2016

Ανακοίνωση της Π.Ε Ημαθίας για την απαγόρευση προμήθειας, κατοχής, εμπορίας και χρήσης απαγορευμένων και μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων

Από την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής ενότητας Ημαθίας ανακοινώνεται το εξής:

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Υπηρεσία μας σε  οικία στο Δ.Δ Κλειδίου  στις 28/4/2016, με την συνδρομή του Α.Τ. Πλατέως και παρουσία
δικαστικού λειτουργού ,βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σκευάσματα μη εγκεκριμένων και απαγορευμένων φυτοφαρμάκων προέλευσης Τουρκίας. Τα παραπάνω  προϊόντα κατασχεθήκαν και οι υπεύθυνοι παραπέμφθηκαν στην Δικαιοσύνη με την διαδικασία του αυτοφώρου.

Τονίζουμε  στους παραγωγούς της Περιφερειακής μας Ενότητας  ότι θα πρέπει να  προμηθεύονται μόνο εγκεκριμένα  φυτοπροστατευτικά προϊόντα και  μόνο από τα καταστήματα που έχουν άδεια εμπορίας προ τούτο.

Η προμήθεια ,κατοχή ,εμπορία και χρήση απαγορευμένων και μη εγκεκριμένων φυτοπροστατευτικών προϊόντων, εκτός από του ότι διώκεται ποινικά και διοικητικά, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την δημόσια υγεία, την υγεία του χρήστη , όσο και για την υγεία των καλλιεργειών ,δεδομένου ότι είναι αμφιβόλου σύστασης και ποιότητας.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...