Σάββατο, 16 Απριλίου 2016

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΑΦΡΑΤΟ ΤΣΟΥΡΕΚΙ...!

Ρωτήσαμε του ειδικούς στο ζύμωμα και σας αποκαλύπτουμε τα μυστικά για ένα αφράτο και πεντανόστιμο πασχαλινό τσουρέκι:


  •  Όση ώρα ετοιμάζετε τα τσουρέκια να είναι σε ζεστό περιβάλλον.
  •  Προσοχή στην ποσότητα της μαστίχας και στο μαχλέπι, γιατί αλλιώς τα τσουρέκια σας θα πικρίσουν.
  • Τα πρώτα 30 λεπτά του ψησίματος ΔΕΝ ανοίγετε ποτέ το φούρνο, γιατί μπορεί να ξεφουσκώσουν.
  •  Για να γυαλίζουν αλείφετε με βούτυρο μόλις τα βγάλετε από το φούρνο & με αυγό διαλυμένο σε λίγο νερό πριν τα βάλετε στο φούρνο.
  •  Επίσης το βούτυρο στη ζύμη να το προσθέσετε τελευταίο μετά από όλα τα υλικά.
  • Το κόκκινο αυγό το βάζετε αφού ψηθεί, μόλις το βγάλετε από το φούρνο κάνοντας μια τρύπα και σπρώχνοντας το αυγό στο εσωτερικό της.

Καλή Όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...