Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

ΣΥΣΚΕΨΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΟΕΒΕΛ ΣΤΟ ΥΠΑΑ&Τ

 Στις 24-3-2016 πραγματοποιήθηκε -έπειτα από αίτημα μας- σύσκεψη στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νικόλαο Στουπή και τη διοικούσα επιτροπή του ΟΕΒΕΛ(Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων Ελλάδος). Επίσης στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Εγγείων Βελτιώσεων, Εδαφοϋδατικών Πόρων και Λιπασμάτων κ. Κώστας Στουρνάρας.

Στη συζήτηση που ακολούθησε αναπτύχθηκαν ως θέματα το
Νομοσχέδιο για τους ΟΕΒ του οποίου επίκειται η διαβούλευση, το αρδευτικό χαράτσι, η ενιαία φορολογική αντιμετώπιση για όλους τους ΤΟΕΒ της χώρας, η εξαίρεση από το ΑΣΕΠ για το εποχικό προσωπικό των ΓΟΕΒ όπως ισχύει και στους ΤΟΕΒ, η ρευστοποίηση εισφορών ΟΕΒ μέσω σχετικής βεβαίωσης στα πλαίσια της πολλαπλής συμμόρφωσης και η συμπερίληψη των εγγειοβελτιωτικών έργων υποδομής των ΟΕΒ στο νέο ΕΣΠΑ όπως:

 α. Ο εκσυγχρονισμός του υπάρχοντος δικτύου, 
β. Η άρδευση όπου υπάρχει δυνατότητα, 
γ. Η δημιουργία Αντλιοστασίων Στράγγισις, 
δ. Η δημιουργία κλειστού δικτύου και 
ε. Η συντήρηση για υφιστάμενα έργα Α΄ και Β΄ τάξης). 

Τα θέματα αναπτύχθηκαν λεπτομερώς· σε κάποια δόθηκαν απαντήσεις (εποχικό προσωπικό) και σε κάποια υπήρξε η δέσμευση ότι θα λάβουμε απάντηση (φορολογική αντιμετώπιση των ΤΟΕΒ) ή υπόσχεση ότι θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση (για το Νομοσχέδιο και τον τρόπο της ρευστοποίησης εισφορών)Από τη σύσκεψη στο Υ.ΑΑ. & Τ. Διακρίνονται εξ αριστερών οι κ.Π. Αναστασάκης, Γ.Τσιλιμίγκρας,Β.Κανάκας, Ν.Στουπής, Κ. Στουρνάρας  και Μ. Κυτούδης. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...