Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

"SANTE" - ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΙΟ "ΩΡΑΙΑ" ΦΙΡΜΑ ΤΣΙΓΑΡΩΝ!

Με αφορμή την Philip Morris που αποφάσισε να σταματήσει την κυκλοφορία του λόγου των μικρών πωλήσεων, θυμήθηκα φίλους και γνωστούς που κάπνιζαν το περιβόητο sante,το θρυλικό τσιγάρο με το πολύ βαρύ χαρμάνι,που σε "ξεγελούσε" με το όμορφο πακέτο και το όνομα του καθώς sante σημαίνει υγεία. 
Που να το φανταζόταν ο Χαρίλαος Κωνσταντίνου μαζί με τα αδέλφια του όταν λανσάριζαν το κόκκινο πακέτο με την ξανθιά κοπέλα το 1931 ότι θα είχε τέτοια απήχηση.

Το πρώτο πακέτο είχε
επάνω τη μορφή μιας γυναίκας που καπνίζει. στα αριστερά του έγραφε "Δίπλωμα ευρεσιτεχνίας Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας αρ. 2373" και δεξιά "Πιστοποιητικόν Χημείου Εθνικού Πανεπιστημίου ότι περιέχει ελάσσονα νικοτίνην αρ.2373". Ήταν σίγουρο  ότι προσπαθούσε να αναδείξει ότι είναι υγιεινό, αλλά σήμερα το ξέρουμε όλοι ότι, δεν υπάρχει "υγιεινό" τσιγάρο.

Η εταιρία ανέθεσε σε έναν ζωγράφο να προσθέσει μια όμορφη γυναίκα που καπνίζει στο πακέτο έτσι για χρόνια ολόκληρη η χώρα αναζητούσε την γυναίκα που ήταν στο πακέτο,άλλοι έλεγαν ότι είναι η αγαπημένη του Ζωγράφου,άλλοι ότι είναι γνωστή Αθηναία μέχρι που ανακάλυψαν ότι η γυναίκα που στολίζει το πακέτο είναι η Ζωζώ Νταλμάς γνωστή ηθοποιός και χορεύτρια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...