Δευτέρα, 15 Φεβρουαρίου 2016

Η ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Α.Ρ. ΣΤΟ ΝΕΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ (εικόνες+βίντεο)

Την ετήσια πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα έκοψε η ΠΟΣΑΡ στο Ν Μοναστήρι Φθιωτιδας(Τζομπα) στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Θεσσαλιώτιδας. Τήν εκδήλωση πλαισίωσαν εκτός του Διοικητικού συμβουλίου και πλήθος συλλόγων της περιοχής αλλά και της Μακεδονίας και της Θράκης.

 Μετα την τελετή της κοπης της βασιλόπιτας και την ανταλλαγή δώρων ακολούθησε Μοναστηριώτικο γλέντι....!

*ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΠΟΣΑΡ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ ΨΗΛΑ..!

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Α.Ρ.Οπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες που βιώνουμε,καταφέραμε να τις ξεπεράσουμε και να κόψουμε την καθιερωμένη Βασιλόπιτα μας, στο Δημαρχείο του Δήμου Θεσσαλιώτιδας , στη Δ.Ε.
Νεου Μοναστηριου ,Κυριακή 14/2/2016.
Μας υποδέχτηκαν ,την ΠΟΣΑΡ ,τη Νεολαια μας, και τους φίλους που μας ακολούθησαν σ' αυτή τη διήμερη δράση μας, με αμέριστη φιλοξενία, αγάπη, και συγκίνηση, ολοι οι φορείς του τοπου.:
Ο Δήμαρχος κ.Τζιαχρηστας Δημητριος, του Δήμου Δομοκού όπου ανήκει πλέον το Νέο Μοναστηρι, και σύσσωμη ή Τ.Α. του τόπου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά!
οι κάτοικοι που φημίζονται
για τη φιλοξενια τους, και φυσικά οι Δύο Σύλλογοι μέλη της ΠΟΣΑΡ,
Ο Σύλλογος Γυναικών 
Ν. Μοναστηριού
Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Μοναστηριου,ο οποίος και είχε αναλάβει εξολοκλήρου τη διοργάνωση της φιλοξενιας μας στον όμορφο τόπο τους, με μπροσταρη τον Πρόεδρο τους Αντώνη Βουλκουδη,μέλος επίσης του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ, και τους: ακούραστο,Αντιπρόεδρο τους Γιάννη Γκανιδη, Ταμία Πασχαλη Καμπουρουδη, Βασίλη Ντανουδη,και όλα τα μέλη του Δ.Σ. και του Συλλόγου τους.
Θερμά ευχαριστώ Πρόεδρε για την αμέριστη συμβολή σας,στη διοργάνωση και επιτυχή έκβαση της εκδήλωσης μας.
Άξιοι όλοι σας !
Πολλά Μπραβο σας πρέπουν ,γενικότερα ,για την Πολιτιστική δράση σας.
Ακρίτες ,για όλους εμάς ,εσείς εκεί στο Νοτο.
Ή εκδήλωση άρχισε με την ευλογία της βασιλόπιτας,τους χαιρετισμούς,τις τιμητικές πλακέτες που επιδόθηκαν από πλευράς ΠΟΣΑΡ στον Δήμαρχο κ.Τζιαχρηστα,στον Πρόεδρο του Μορφωτικου Συλλόγου Νέου Μοναστηριου Αντωνη Βουλκουδη, στην Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Νέου Μοναστηριου, Παγωνα Γκαγκουδη,
Ενω στον Πρόεδρο του φιλοξενουμενου Συλλόγου , "Ακρίτες" Αλεξανδρούπολης,
Θαναση Στρατό, δωσαμε ως αναμνηστικό της συνάντησης μας,το βιβλίο "Πρακτικά του 1ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Ανατολικορωμυλιωτων, με σκοπό να διακοσμιζει τη βιβλιοθήκη τους με την λάμψη της ιστορίας μας!
Αντίστοιχα μας δόθηκαν αναμνηστικά απότον Δήμαρχο αρχικά και στη συνέχεια από τον οικοδεσπότη Σύλλογο Ν.Μοναστηριού,αλλά και από τον φιλοξενούμενο μας, Σύλλογο Ακρίτες Αλεξανδρούπολης.
Ακολούθησε απο την Πρόεδρο της ΠΟΣΑΡ ,μια μικρή εμπεριστατωμένη ιστορική διαδρομή της Βόρειας Θράκης από τους μυθικούς χρόνους μέχρι και το " Σκοτεινό" και φοβερό έτος 1906, για τους έλληνες της Ανατολικής Ρωμυλίας, την πρωτη μεγαλη ακουσια φυγή τους από την πατρογονική γη τους, ,προσθέτωντας σκέψεις ,τοποθετήσεις για τις δράσεις της ΠΟΣΑΡ ,για ενιαια εκφραση της ταυτοτητας της κοινης μας καταγωγης, με συνεχείς επαφές και κατά τόπους επισκέψεις μας,με τους λιγους εναπομείναντες εκει έλληνες,που διψούν για τη μάθηση του ελληνικού πολιτισμού.Με διαβήματα προς την Πολιτεία, για να συμβάλει από την πλευρά της ,μέσα από την εκπαίδευση πρωτίστως , στη γνώση της ιστορίας της Ανατολικης Ρωμυλίας και κατόπιν μέσα από Διπλωματικές της κινήσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Με Συνέδρια, Ημερίδες, Επιστημονικές Διήμεριδες, ώστε αυτό το άγνωστο κομμάτι της Βόρειας Θράκης ,της μιας και ενιαίας Θράκης του Ορφέα να γίνει γνωστό ,οπου δεν ειναι,στο Πανελλήνιο, με την βοήθεια πάντα ολων των αδελφών Ανατολικορωμυλιωτων και ιδιαίτερα αυτών που είναι γνώστες αυτής.
Γιατί η ιστορία της Ανατολικής Ρωμυλίας- Βορεια Θράκη, είναι μεγάλη και το παρελθόν ,το παρόν και το μέλλον της δεν είναι υπόθεση των λίγων , αλλά υπόθεση των πολλων!
Όλων ημών!!
Τελείωσε δε, με την εορταστική - ενημερωτική Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ, με θέματα :
Την τριήμερη εκδήλωση στην Ορεστιάδα, ( Μουσικό ποιητική Βραδιά στο ιδίωμα της Ανατολικής Ρωμυλίας) και Διήμεριδα Σεμινάριων Μουσικοχορευτικης Παράδοσης της Ανατολικής Ρωμυλίας- βόρεια Θράκη.
Συλλογικές δράσεις με τους απανταχού Συλλόγους μέλη της Ομοσπονδίας μας .
Ευρωπαϊκό project στα πλαίσια της Πολιτιστικης μας κληρονομιας ,μεταξύ ημών ΠΟΣΑΡ, και αντίστοιχου φορέα του Δήμου Τοπολογκραντ.
Στόχο για την απόκτηση Στέγης για την Ομοσπονδία μας, έχοντας τις πρώτες χορηγίες μας ,μια προσωπική οικονομική ενίσχυση του Δημαρχου Τζιαχρηστα Δημητριου, που τον ευχαριστούμε θερμα, 
τα 300 αντίτυπα του πονήματος του Ανατικορωμυλιωτη ποιητη Κυριάκου Κυτουδη, ποίηση στο Ανατολικορωμυλιωτικο ιδίωμα περιοχής Καβακλι Μοναστήρι
με τον ομόνυμο τίτλο 
"Ουαλια μ ι ουμ(ι)ουτ",
τον οποίον και ευχαριστούμε ιδιαίτερα τόσο για την χορηγία του οσο που μας τίμησε και με την παρουσία του
Καθώς επίσης και τα πρώτα έσοδα από την ζήτηση του παραπάνω πονήματος από τους αδελφούς Νέο Μοναστηριωτες, ευελπιστουμε να πετύχουμε τον στόχο μας!
Όλοι μαζί ενωμένοι!
Ο κύβος ερρίφθη!!
Για τα παραπανω αυτά θέματα θα σας ενημερωσουμε άμεσα.

Θερμά ευχαριστώ και σε όλους τους Προέδρους και μέλη των Δ.Σ. των Συλλόγων τους ,μέλη της Ομοσπονδιας μας που μας τιμησαν με την παρουσία τους και όχι μόνο,
Ανταμωσαμε, μιλήσαμε, και βγηκαμε δυνατότεροι ώστε συλλογικά να δωσουμε τα καλύτερα για την ανάδειξη και διατήρηση της Πολύτιμης Κληρονομιάς μας!

 • Ο Πρόεδρος Απόστολος Παπαπαναγιωτου και μελη του Δ.Σ. του Συλλόγου "Ή Διάπλαση" Ρίζομυλου, μαζι πάντα, ο πρώην
 • και επί χρόνια Πρόεδρος τους και χοροδιδάσκαλος τους, Γιάννης Λουλούδης,
 • Ο Πρόεδρος Κυριάκος Κυτουδης, και μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου του Βολου, "Διατήρηση και Προβολή Ηθών και Εθίμων της Ανατολικής Ρωμυλίας",
 • Ο Πρόεδρος Γιώργος Ανδρωνας και τα μέλη του Δ Σ. του Συλλόγου Ευξεινουπολης,
 • Ή Πρόεδρος Μαρία Ρουπακια και μέλη του Δ.Σ. του Αθλητικου και Λαογραγικου Συλλόγου Ν. Αγχιάλου, φυσικά μαζί τους ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμου του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ο οποίος και είναι ο επί χρόνια χοροδιδάσκαλος τους, Τριαντάφυλλος Γκογκινουδης.
 • Εκπρόσωπος και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ανατολική Ρωμυλία, Καριωτων Γιαννιτσων, Αντωνία Γκομπαλουδη, ή οποία εκπροσωπει και τη ΝΕΟΛΑΙΑ μας.
 • Εκπρόσωπος του Συλλόγου Ανάβρας Καρδίτσας, Πασχαλης Γκαγκουδης.
 • Ο Γ. Γραμματέας και χοροδιδαδκαλος του Συλλόγου Ανατολική Ρωμυλία Πέλλας, Αργύρης Νινατσιουδης,καθώς και ή πρώην Πρόεδρος τους Ελένη Γκογκαλη.
 • Ο Πρόεδρος Βασίλης Τατσουδης, ,του Συλλόγου "Ανατολική Ρωμυλία" Τρικάλων Ημαθίας,με τα μέλη του.
 • Εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Συλλόγου Καβακλί Κουφαλιων, Δραγανιδης Δημήτρης και Μιχάλης Μπαλκουρανιδης.
 • Έχοντας βέβαια τις ευχες όλων των Δ.Σ. των εν Θεσσαλία Συλλόγων ,μελών της Ομοσπονδίας μας ,οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν λόγω άλλων παράλληλων δράσεων τους.τους ευχαριστούμε για τη στήριξη τους.
 • Φυσικά ευχαριστούμε ιδιαίτερα, τον Θανάση Στρατου, Πρόεδρο του Συλλογου " Ακριτες" Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι 50 και πλέον , ήταν μαζί μας σε όλες τις δράσεις αυτής της διημερης
 • Εκδρομής- Αποστολής μας.
 • Και ιδιαίτερα ευχαριστούμε, όλη την όμορφη παρέα που συμμετείχε σ' αυτή τη Διήμερη Εκδρομή - Αποστολή μας!
 • Την παρέα του Πολυκάστρου, Πέλλας, Γιαννιτσών,Τερπυλου,Τρικάλων Ημαθίας,Θεσσαλονικης.Αιγινιου.

Πολλά ευχαριστω στους χορηγους μας ,Βασιλη Ασδερακη για το φλουρί της πίτας μας, ενα διήμερο για δύο άτομα στους Ξενοδοχειακούς του χώρους στη Νέα Αγχίαλο ,στο κ. Γκανιδη ,για την προσφορα της Βασιλοπιτας.
Φυσικά θερμά ευχαριστώ και σε όλους του μικρούς και μεγάλους Νέο Μοναστηριώτες οι οποίοι ,όχι μόνο παρακολούθησαν την Κοπή Βασιλόπιτας- Συνεδρίαση μας,αλλά ήρθαν και στο καθιερωμένο ,μετά το πέρας αυτής, Γλέντι μας. 
Ανταμώσαμε οι Νεότεροι με τους Μεγαλύτερους μαγευτηκαμε από τη λάμψη τους μέσα από το χορό τους και τα χαμογελαστα μάτια τους,γεμάτα από θύμησες για τη γλυκιά πατρίδα των πατεράδων τους, και βγήκαμε Δυναμωμενοι ,με πνεύμα Συλλογικότητας και Αδελφοσύνης, να " τρέξουμε" για την Διάσωση και Διαδοση της Ιστορίας των προγόνων μας,της Ιστορίας της Ανατολικής Ρωμυλίας, της δικής μας Ιστορίας!
Ευχαριστώ ιδιαίτερα τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ που στήριξαν την εκδήλωση μας με την παρουσία τους και όχι μόνο,τον Αντιπρόεδρο 
Κώστα Μαμουδακη,τη Γ. Γραμματέα Γερακινα Μηνουδη, τον Ταμία Μιχάλη Μπαλκουρανιδη, και τον υπεύθυνο της Στερεας Ελλάδας και Θεσσαλίας Αντώνη Βουλκουδης,που σήκωσαν το μεγαλύτερο βάρος της, 
τον Αναπλ. Εφορα Δημοσίων Σχέσεων Δημήτρη Δραγανιδη,τον
Ειδικό Γραμματέα, Νικόλα Παπανικολάου.
Ευχαριστώ φυσικά και τα μέλη του Δ.Σ. ,που δεν μπόρεσαν να παραβρεθουν λόγω προσωπικων τους υποχρεώσεων, και για τη δική τους στήριξη ,Αντιπρόεδρο Αστεριο Τάτση,την Έφορο Δημ. Σχέση
Κακια Λουλουδη ,την Υπεύθυνη ΜακεδονίαςΣτεφάνια Τσαλμα και την Αναπλ.Ειδική Γραμματέα Μαρία Καβουλη.
Άλλωστε ένας δεν μπορεί να καταφέρει όσα ολοι μαζί!
Μαζί μας πάντα σ αυτά τα ταξίδια είναι και η πρώην Γ.Γραμματέας της ΠΟΣΑΡ ,Μαρίνα Ζωγράφου,την οποία και ευχαριστούμε θερμά.
Ο πρώην Πρόεδρος της ΠΟΣΑΡ κ. Γιωργος Μεριστουδης, μας έστειλε τις θερμές ευχές του,διότι , παρά τη θέληση του δεν μπόρεσε να παραβρεθεί λόγω προσωπικών του υποχρεώσεων .
Όπως επίσης ευχες θερμές μας έστειλε και ή Αντιπεριφερειαρχης Μαγνησιας και Σποράδων ,κ Δορωθεα Κολιδρινη, και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μαγνησίας κ Δημήτρης Λουφοπουλος, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν λόγω άλλων υποχρεώσεων τους, και τους οποίους είχαμε τη χαρά να ανταμωσουμε ,το προηγούμενο βράδυ του Σαββάτου, στον Ετήσιο χορό του Αθλητικού Λαογραφικού Συλλόγου Νεας Αγχιάλου ,στον οποίο σύσσωμο το Δ. Σ. της ΠΟΣΑΡ ,η ΝΕΟΛΑΙΑ μας,η όμορφη παρέα μας,που ξεκινησανε από το βορρά, ειμσταν εκεί μαζί τους!!

Αδελφια Ανατολικορωμυλιωτες
καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο σας,σας ευχομαστε ολόψυχα.
Η Ομοσπονδία μας,θα είναι πάντα αρωγός σας.


Καλή Ανταμωση
Στο 6ο Πανελλήνιο Αντάμωμα Ανατολικορωμυλιωτων
Στις 9/7/2016,στο
Αιγίνιο Δήμου Πύδνας Κολινδρού

Με τιμή
Για το Δ.Σ. της ΠΟΣΑΡ
Ή Πρόεδρος
Ευδοκια Παπαχρηστουδη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...