Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΞΙΣΤΟΡΩ...ΜΙΚΡΑ! ΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΠΑΝΟΥ "Η ΜΙΕΖΑ"(εικόνες)

Στις 20 Φεβρουαρίου, στην κατάμεστη αίθουσα του κέντρου τεκμηρίωσης βιομηχανικής κληρονομιάς της Νάουσας, ο πολιτιστικός σύλλογος «Η ΜΙΕΖΑ» πραγματοποίησε μια πολύ σημαντική εκδήλωση, αφιερωμένη στον μικρασιατικό ελληνισμό. Με ομιλητή τον κ. Απόστολο Εμμανουηλίδη παρουσιάστηκε με τρόπο αφηγηματικό η καταστροφή κι ο ξεριζωμός εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων της Μικράς Ασίας. 

Η ομιλία πλαισιώθηκε από τη
χορωδία και το χορευτικό τμήμα του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας, οι οποίοι ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους στη μουσικοχορευτική παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Μετά το πέρας της ομιλίας ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Βασίλης Δημητριάδης βράβευσε τον ομιλητή κ. Απ. Εμμανουηλίδη, ενώ η πρώην Πρόεδρος του συλλόγου και νυν δημοτική σύμβουλος κα. Δώρα Μπαλτατζίδου την Πρόεδρο του συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας κα. Αν. Παυλίδου.

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μια γαστρονομική πανδαισία μικρασιατικών εδεσμάτων, η οποία είχε προετοιμαστεί έξω από την αίθουσα της ομιλίας και την οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι παρευρισκόμενοι, ενώ πλαισιώθηκε με άφθονο φωτογραφικό υλικό, αναφερόμενο στην περιοχή της Ερυθραίας και της Σμύρνης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...