Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2016

ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΣΤΕ 1' ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!

Παρατηρείται εδώ και καιρό το φαινόμενο των ανώνυμων σχολίων σε "Ενημερωτικές" ιστοσελίδες της περιοχής του Δήμου μας, για πρόσωπα και καταστάσεις που γίνονται στα Τρίκαλα το χωριό μας.Τα σχόλια αυτά που γράφονται διακρίνονται σε δύο κατηγορίες:

  • Σχόλια που προσβάλλουν και επιτίθενται σε πρόσωπα,φορείς,συλλόγους κλπ
  • Σχόλια που εκφράζουν απόψεις, πολλές φορές αιτιολογημένες και λογικές μάλιστα, αλλά παραμένουν ανώνυμα
Ενώ υπάρχει η δυνατότητα στα site ή τα blogs
να κόβουν τα ανώνυμα σχόλια, δεν το κάνουν, πρώτον γιατί σκοπεύουν σε μερικά κλικ από τα "κατινιάσματα" και δεύτερον διευκολύνουν όσους θέλουν, στο βωμό της ανωνυμίας! 

Παρ' όλα αυτά, η πρώτη κατηγορία των σχολίων υποβαθμίζει τελείως ένα ολόκληρο χωριό,είναι ντροπή για τους κατοίκους του και για μερικούς ανθρώπους που "τρέχουν", αλλά και για το δημόσιο διάλογο που γίνεται πολλές φορές μέσα από ένα site ή blog, ενώ στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος ο σχολιαστής να κρύβεται, χάνοντας πολλές φορές και το δίκιο του.

Επισης αν εχεις κατι καλό να προσφέρεις για τον τόπο σου μη "ΚΑΘΕΣΑΙ" ανελαβε "ΔΡΑΣΗ"οι κάτοικοι του χωριού θα είναι δίπλα σου!


*Με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ECHR)  στις 13/6/2015 τα site θα θεωρούνται υπεύθυνα από ‘δω και στο εξής για τα σχόλια που αναρτώνται σ’ αυτά.Γι΄αυτό ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ.......ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΡΕΧΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...